Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Tizenegy gyereket mentettek ki fegyveresek fogságából Új-Mexikóban

2018. augusztus 06. 12:30

A rendőrség két férfit letartóztatott az ügyben.

2018. augusztus 06. 12:30

Tizenegy, egy és 15 éves közötti gyereket szabadítottak ki bűnözők egy düledező tanyájáról Új-Mexikó amerikai államban – közölte a helyi rendőrség. A rendőrség két férfit letartóztatott az ügyben.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy a gyerekek szegénységben, nagyon nyomorúságos körülmények között éltek.

A műveletre egy nyomozás keretében került sor, amelyet a múlt év végén indítottak a georgiai Jonesboróban. Ennek során a 39 éves Siraj Wahhajot azzal vádolták meg, hogy elrabolta hároméves gyermekét, akit azóta sem találtak meg.

Jerry Hogrefe taosi serif augusztus 2-án házkutatást rendelt el a férfi feltételezett rejtekhelyén, a vidéki Amaliában. A gumiabroncsokkal és földfallal elkerített, lakókocsiszerű rozoga viskóban rajta kívül egy másik férfi, Lucas Morten bujkált. A házkutatás elrendelésére egy üzenet szolgáltatott alapot, amelyben azt írták: éheznek, ételre és vízre van szükségük - mondta el Hogrefe.

Augusztus 3-a reggelén több mint tíz rendőrtiszt megindította a razziát a földbe ásott, vezetékes víz, csatorna és áram nélküli nyomortanya ellen, ahol két, gépkarabéllyal felfegyverzett férfit, három nőt és tizenegy gyereket találtak.

A helyi rendőrség szerint a cipőt nem viselő, piszkos rongyokba burkolt emberek leginkább harmadik világbeli menekültekhez hasonlítottak.

Wahhajot gyermekrablás, Mortent pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. A három nőt  – akik vélhetőleg a gyermekek anyjai  – előzetes letartóztatásba helyezték, hogy kihallgassák őket.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a keresett kisfiú néhány héttel korábban még a nyomortanyán élt, de egyelőre senki sem közölt részleteket ügyében.

(MTI, nyitókép: Fox News)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2018. augusztus 06. 13:16
A 8-on fent van a pofalemezük, ilyen esetekre kell számítani a komcsiktól is.
Übermayer
2018. augusztus 06. 13:00
Annyi kimaradt az eredeti hírből, hogy a két elkövető iszlamista: "Hogrefe said in a news release. (...)we had learned the occupants were most likely heavily armed and considered extremist of the Muslim belief."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!