Kolostorba vonulnak a kimentett thai gyerekek

2018. július 25. 11:37

Hálát adnak.

2018. július 25. 11:37

Néhány napra buddhista kolostorba vonultak hálaadásra a barlangból kimentett thaiföldi fiatalok, edzőjükkel együtt.

A fiúk Thaiföld fő vallásának, a buddhizmusnak a szabályait és tanait betartva kilenc napig laknak majd egy észak-thaiföldi kolostorban, 25 éves edzőjük pedig három hónapig szolgál majd ott. A hálaadás mellett a mentés egyetlen áldozatára, Samarn Kunanra, a thai haditengerészet egyik búvárjára is emlékeznek majd.  A buddhista szokás szerint a fiúk fejét szolgálatba lépésük előtt egy nappal leborotválták.

A tizenkét fiú – mindegyik egy ifjúsági labdarúgócsapat tagja – edzőjükkel június 23-án rekedt a Tham Luang barlangrendszer. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok. A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk, de a 38 éves Samarn Kunan életét vesztette a veszélyes művelet során.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2018. július 25. 11:53
Ahhoz képest, hogy vagy tíz napig nem ettek, fagyoskodtak, nagyon jó bőrben vannak. Csoda történt.
Marhajó!
2018. július 25. 11:46
Az egész egy médiahack. Megrendezett volt kezdettől fogva. A célja a nemzetközi figyelem elterelése az orosz VB-ről. Izraeli cég szervezte, miként kiderült. A korszak Óza, Elon Musk azonnal betársult. A vérző testű, arcú, megkínzott, kivégzett "palesztin" (valójában arab) gyerekekről egy halvány pisszt se!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!