Lateráni kanonok lett Macron

2018. június 29. 21:14

A lateráni bazilika tiszteletbeli kanonoki címét azért fogadta el, mert ez a hagyomány az Apostoli Szentszékkel való egység és barátság jele.

2018. június 29. 21:14

Macron elnököt és feleségét, Brigitte-et a templomba való bevonulásuk előtt Angelo De Donatis kinevezett bíboros, a római egyházmegye pápai helynöke, a lateráni bazilika főpapja köszöntötte, valamint a káptalan egyetlen francia kanonoka, Louis Duval-Arnould.

A köszöntést követően Emmanuel Macron a kanonokok kíséretében ünnepélyesen bevonult a bazilikába, és De Donatis érsekkel együtt a főoltár előtt foglalt helyet. Üdvözlő beszédében a kinevezett bíboros arra emlékeztetett, hogy Macron bevonulása Róma püspökeinek székesegyházába a Franciaország és az Apostoli Szentszék kapcsolatát kifejező ősi hagyomány folytatása, és biztosította, hogy az elnök most már a bazilika közösségéhez tartozik. A rövid igeliturgiát a hívek könyörgése követte, amelyben imádkoztak többek között Franciaországért, minden lakójáért és az ország vezetőiért. A Miatyánk latin nyelvű eléneklése után Macron elnök is felszólalt. Beszédében elmondta, hogy a lateráni bazilika tiszteletbeli kanonoki címét azért fogadta el, mert ez a hagyomány az Apostoli Szentszékkel való egység és barátság jele – írja a Magyar Kurír.

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. július 01. 14:44
Ez nyilván annak köszönhető, hogy ő is rendszeresen bérmálkozik.
Hunyadi Mátyás
2018. június 30. 17:23
Cirkuszi bohóc. Pápai áldással. Hányinger.
Rivulus
2018. június 30. 11:51
...kezdené inkább az alapoknál és elöszőr lenne elsőáldozó! (persze fontos lenne egy olyan lelkiatya is ki elmagyarázná melyek a lelki erények-persze francia földőn ez már kiveszett az útóbbi száz évben ezért van ez a fertő.)
Paskai
2018. június 30. 11:02
A végső idők jelei. A parúzia már csak egy köpésre lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!