Elhunyt Billy Graham

2018. február 21. 16:27

A világhírű prédikátor és baptista hitszónok 99 éves volt.

2018. február 21. 16:27

Észak-karolinai otthonában 99 esztendős korában elhunyt Billy Graham világhírű amerikai prédikátor – jelentette be a nevét viselő Billy Graham Evangéliumi Szövetség. 

Grahamet a kereszténység egyik legismertebb terjesztőjeként tartják számon, s nem csupán az Egyesült Államokban, hanem 1954 óta szerte a világban. Az Isten nagyköveteként is emlegetett baptista hitszónok 1977-ben Magyarországon, Tahiban is prédikált. 

Több évtizedes pályafutása során – a Billy Graham Evangéliumi Szövetség becslései szerint – mintegy 210 millió embernek prédikált, nagygyűléseken, egyházi táborokban, televízión keresztül. 

Graham 16 évesen lett elkötelezett keresztény, 1939-ben szentelték pappá, és az Egyesült Államokban 1949-ben vált széles körben ismertté, amikor Los Angelesben egy óriási sátorban prédikált. 

Befolyásos volt a politikai életben is. Harry Trumantól Richard Nixonon át Ronald Reaganig több amerikai elnök közeli barátja volt, George W. Bush pedig – mint többször is nyilvánosan kifejtette – neki köszönheti megtérését. 

1983-ban Reagan elnök a civilnek adható legmagasabb amerikai kitüntetést, a Szabadság Érdemérmet adományozta neki. 

Mike Pence jelenlegi alelnök – maga is hívő evangéliumi keresztény – Twitter-bejegyzésében „az évszázad egyik legnagyszerűbb amerikaijának” nevezte a baptista tiszteletest.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dogmatix
2018. február 22. 21:37
Graham egyik utolsó videóüzenete az emberi élet valódi céljáról: https://www.youtube.com/watch?v=xwINBc4RNZk
Dogmatix
2018. február 22. 21:36
Graham egyik utolsó videóüzenete az emberi élet valódi céljáról: https://www.youtube.com/watch?v=xwINBc4RNZk
Trüpéma
2018. február 22. 01:55
Kedves Paskai és Szekula! A fenti hozzászólásaitokról a gadarai megszállottak jutnak eszembe, ha tudjátok, hogy mire gondolok... és ez nem viszontbántás akar lenni!
Paskai
2018. február 22. 00:45
A munka valamiért büdös volt neki is,mint pásztortársainak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!