Delaware: eutanázia a értelmi fogyatékosok számára?

2018. február 01. 15:45

Engedélyezné a halálos beteg értelmi fogyatékosok számára az eutanáziát Delaware törvényhozása.

2018. február 01. 15:45

Az amerikai Delaware tagállam törvényhozása elé került egy olyan törvényjavaslat, ami engedélyezné az eutanáziát a halálosan beteg értelmi fogyatékosok esetében. A törvényjavaslatot  Paul Baumbach demokrata képviselő nyújtotta be.

Wesley J. Smith, a National Review szerzője rámutat az ellentmondásra: az értelmi fogyatékosok nem szavazhatnak, nem köthetnek saját jogon szerződést – de ezek szerint abba bele tudnak egyezni, hogy megöljék őket. Még egy olyan személyre sincs szükség, aki eljár az illető nevében.

Ráadásul a törvényjavaslat szóhasználata sem tiszta: a halálos betegséget arra értik, aki valószínűleg hat hónapon belül belehalna betegségébe, de arról nincs szó, hogy kezeléssel, vagy kezelés nélkül, s hogy mi van, ha a beteg maga választja azt, hogy nem kér kezelést. 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2018. február 02. 13:42
Az eutanázia egy jogos dolog, ha az illető beszámítható és saját maga dönt róla, viszont ez már eltorzult változata az eutanáziának.
lightning protection
2018. február 02. 07:53
A lejtőn lefelé nincs megállás...
KannibálTatárÚr
2018. február 01. 19:04
Nálunk ezt nem lehet bevezetni. Nem maradna ellenzék.
Illieral
2018. február 01. 16:50
"Ahol törvénybe iktatják a művi abortuszt, ott logikus következő lépésként megjelenik az eutanázia. " Szerintem nem szabad összekeverni a kettőt, az abortusznál nem dönthet annak elszenvedője. Az eutanázia esetén igen, vannak olyan rákos betegek, akik maguk választják ezt. El lehet képzelni olyan élet helyzeteket, ahol az eutanázia elfogadható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!