Assange ellen továbbra is érvényben marad a letartóztatási parancs

2018. február 06. 16:15

A londoni bíróság keddi végzése szerint érvényben marad a Julian Assange elleni brit letartóztatási parancs.

2018. február 06. 16:15

Az illetékes londoni bíróság keddi végzése szerint érvényben marad a Julian Assange elleni brit letartóztatási parancs, annak ellenére is, hogy a svéd ügyészség megszüntette a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója ellen nemi erőszak gyanúja miatt folytatott nyomozást.

Assange ügyvédei a svéd vádak ejtésére hivatkozva kérték, hogy a brit hatóságok is vonják vissza a letartóztatási parancsot. A londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága azonban kedden úgy döntött, hogy nem érvényteleníti az intézkedést. A döntés nem jogerős, Assange jogorvoslati kérelemmel élhet.

Az eljáró londoni bíróság a svéd hatóságok korábbi körözésétől függetlenül is letartóztatási parancsot tart érvényben Assange ellen, miután a WikiLeaks-alapító nem jelent meg a bíróság előtt egy csaknem hat évvel ezelőtti tárgyalási időpontban.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2018. február 08. 21:08
Nagyon a bögyében valakiknek Assange...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!