EU-s migrációs biztos: A bevándorlás megállíthatatlan

2017. december 18. 12:12

Át kell alakítani az európai politikát, mert a bevándorlást nem lehet megállítani – írja a Politicón megjelent cikkében az Európai Unió migrációs biztosa, Dimitrisz Avramopulosz.

2017. december 18. 12:12

Szembe kell nézni az igazsággal, hogy a bevándorlást nem tudjuk és nem is fogjuk megállítani – írja a politico.eu portálon megjelent cikkében Dimitrisz Avramopoulosz.

A migrációs válság enyhülni látszik, de a világon több mint 244 millió ember él a szülőhazáján kívül most is. El kell tehát fogadni, hogy az Európai bevándorlás nem egy ideiglenes válság, hanem az életünk szerves része lesz a XXI. Században – szögezi az EU migrációs biztosa. Szerinte az EU politikáját is ebben a tudatban kell kialakítani.

Dimitrisz Avramopoulosz úgy látja: Európában az elmúlt két évben sikeresnek mondható migrációs válságkezelés zajlott. A szabálytalan beáramlás 63 százalékkal csökkent, több mint 32 ezer embert sikerült áthelyezni Európán belül és Líbiában is migránsok ezreinek sikerült segíteni nemzetközi partnerekkel együttműködve.

A cikkben a biztos azt is leírja, hogy szerinte a gazdasági bevándorlás megkönnyítésének új formáit is ki kell dolgozni, különösen is elősegítve a képzett munkaerő Európába áramlását.

A bevándorlási politikát újra kell gondolni teljesen, hogy a nacionalista és idegengyűlölő felhangoktól mentes, értelmes vitán alapuló, közös, európai politikát lehessen kialakítani  – véli Dimitrisz Avramopulosz.

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2017. december 19. 15:33
Az anyád picsája megállíthatatlan hülye görög. Elkülditek a francba az idióta szocijaitokat, és azonnal megállítható lesz.
fogas paduc
2017. december 19. 15:27
Vajon Szaud -Arábia felé miért nem vándorolnak? - Akkor mégis csak megállítható?
kombinátor
2017. december 19. 09:14
a fő kérdésen, hogy "miért is nem lehet a bevándorlást megállítani" .... simán túllépnek, azt axiomaként fogadják el ... így rohadt nehéz vitatkozni ...
nanahan
2017. december 18. 18:57
A lónak a faszát az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!