A harmadik világháborút kockáztatja Trump egy republikánus szenátor szerint

2017. október 09. 19:43

Donald Trump „valóságshow-ként” tekint az elnökségre, fenyegetéseivel pedig kirobbanthatja a harmadik világháborút – jelentette ki Bob Corker republikánus szenátor, akit az elnök az elmúlt napokban kemény kritikával illetett. Corker szerint Trump nem képes felmérni azt, hogy szavai milyen hatást válthatnak ki a világban.

2017. október 09. 19:43

Donald Trump amerikai elnök „valóságshow-ként” tekint a hivatalára, folytonos fenyegetéseivel pedig a harmadik világháború felé sodorhatja az Egyesült Államokat – jelentette ki Bob Corker amerikai republikánus szenátor, a szenátus külügyi bizottságának elnöke egy vasárnapi interjúban. A korábban a külügyminiszteri tisztségre is esélyesnek tartott Corker és Trump torzsalkodásáról a The New York Times számol be.

Corker az interjúban elmondta, hogy Trump viselkedése aggasztja őt, ahogy aggasztania kell mindenkit, aki törődik az amerikai nemzet sorsával. A két politikus konfliktusa vasárnap reggel került a nyilvánosság elé, amikor Trump Twitter-bejegyzésben ment neki Corkernak, azzal vádolva őt, hogy a szenátor azért nem indul újra a szenátusi választáson, mert „nincs hozzá mersze”. Trump szerint a szenátor korábban azért könyörgött az elnöknek, hogy támogassa őt, Trump azonban nemet mondott, így aztán belátta, hogy esélye sincs az újraválasztásra. Az elnök azt is kijelentette, hogy Corker felelős a Barack Obama kormánya által Iránnal kötött egyezményért is.

Corker visszautasította a vádakat, szerinte Trump arra bátorította, hogy induljon ismét a szenátori tisztségért, és megígérte, hogy támogatni fogja őt. A szenátor úgy véli, hogy „a Fehér Házból idősek otthona lett”, és a kormányzati tisztviselőknek, valamint a Rex Tillersonhoz hasonló kormánytagoknak minden egyes nap vissza kell fogniuk a felelőtlen elnököt. Corker szerint Trump nem képes felmérni azt, hogy szavai milyen hatást válthatnak ki a világban.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2017. október 10. 00:11
Ki az a Corker egyáltalán. Egy kis szenátorocska. Lapozzunk.
Lotti
2017. október 09. 21:27
Ez a Corker vélhetően egy sértett ember. Trampli azonban sok okot ad a kritikára.
illesl
2017. október 09. 21:19
Lehet, hogy Orbán és a FIDESZ is kavar Trump mellett... Nem csodálkoznék, ha Orbán is együtt robbantgatna Kim Dzsong Unnál.
gabor7th
2017. október 09. 21:01
Viszont ha nem lép, akkor Kim-nek lesz olyan fegyvere amivel eléri az Egyesült Államokat és később sokkal-sokkal több embert megölhet ha akar. Éppen ezért előbb kellett volna lépni, elöző elnököknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!