Trump nyolcmilliárd dollárt kér a hurrikán áldozatainak

2017. szeptember 02. 09:32

Az eredetileg tervezett 5,9 milliárd helyett 7,85 milliárd dollárt kér Donald Trump a Kongresszustól a Texasban tomboló Harvey hurrikán áldozatainak megsegítésére.

2017. szeptember 02. 09:32

Donald Trump amerikai elnök a tervezettnél több pénzt, csaknem nyolcmilliárd dollárt kért a Harvey vihar texasi és louisianai áldozatainak megsegítésére. 

A Fehér Ház helyi idő szerint pénteken este jelezte: az elnök a tervezett 5,9 milliárd dollár helyett 7,85 milliárd dollárról szóló kérelmet küldött át a kongresszusba, a vihar utáni texasi és louisianai helyreállítási munkálatokhoz. A nyári szabadságukról visszatérő törvényhozók hétfőn kezdik meg a tanácskozást az összeg megítéléséről, de sajtójelentések szerint nem kétséges, hogy  megszavazzák az összeget.

A kérelmet tartalmazó levelet a Fehér Ház költségvetési igazgatója, Mick Mulvaney küldte el Paul Ryan republikánus házelnöknek. A levélben a költségvetési igazgató kifejtette, hogy a kért összeg a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatalnak (FEMA) nyújtandó 7,4 milliárd dollárt, valamint a kisvállalkozásokat segítő szövetségi ügynökségnek szánt 450 millió dollárt tartalmazza. Mulvaney arra kérte a törvényhozókat, hogy „a sürgető helyzetre tekintettel kivételes gyorsasággal” hozzák meg döntésüket.

A Fehér Ház azt is bejelentette, hogy Trump elnök a későbbiekben további kisebb összegeket is kérhet majd a kongresszustól a helyreállítási munkák megkönnyítéséhez. Greg Abbott, Texas kormányzója pénteken jelezte, hogy államának még valószínűleg további 125 milliárd dollárra lesz szüksége. 

A houstoni születésű tech-milliárdos, Michael Dell péntek este bejelentette: Építsük újra Texast Alapítvány néven százmillió dolláros alapot hoz létre a város újjáépítésére. Az alapítványba a saját vagyonából 36 millió dollárt ajánlott fel. Bár Houstonban megkezdődött az apadás, a város még mindig víz alatt ven. Texas keleti megyéiben és Louisianában azonban szakad eső, áradnak a folyók. A Mexikói-öböl mentén fekvő települések többségében kötelező kiürítést rendeltek el. 

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁlcanélküliÜrügymutyiszter
2017. szeptember 02. 21:57
Trump bassza meg a kurva anyját. Nem kilépett a klímaegyezményből ? Nem azt hirdeti, hogy a klímaváltozás kamu ? Akkor meg ????
Phötön
2017. szeptember 02. 21:39
És a következő, az Irma nevű hurrikán már úton van... http://www.cnn.com/2017/08/31/us/hurricane-irma-forecast-weather/index.html
Phötön
2017. szeptember 02. 20:01
Trump a saját zsebéből egymilliót ad. https://www.usatoday.com/story/news/politics/2017/08/31/trump-pledges-1-million-hurricane-harvey-relief/622155001/
Akitlosz
2017. szeptember 02. 17:40
"Trump nyolcmilliárd dollárt kér a hurrikán áldozatainak Az eredetileg tervezett 5,9 milliárd helyett 7,85 milliárd dollárt kér" Na most akkor mennyit? Még a címadó ember sem képes érteni és értelmezni az MTI hírt? Nem ismeri a számokat? Mit hazudozik? Milyen munkaerő az ilyen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!