Saját kormánya árán is falat építene Trump

2017. augusztus 24. 09:10

A kormányát is feláldozná, hogy támogatást kaphasson a mexikói határra tervezett fal megépítéséhez Donald Trump – erről az amerikai elnök egy arizonai gyűlésen beszélt.

2017. augusztus 24. 09:10

Akár a kormánya árán is megépítené a mexikói határra tervezett falat Donald Trump. Erről az amerikai elnök az arizonai Phoenix városában tartott gyűlésén beszélt – írja a CNBC.

Trump ezt annak kapcsán mondta, hogy a Kongresszus demokrata, és több republikánus képviselője is jelezte, nem járul hozzá a határfal finanszírozásához szükséges törvénytervezet megszavazásához. Ezen felül több politikusnak – mind két oldalról – is vannak kétségei a fal valós hatékonyságával kapcsolatban.

Ha a Kongresszus olyan költségvetést fogad el, melyek nem tartalmazzák a fal finanszírozását, Trump elméletileg olyan eszközökkel – vétóval és a költségvetési terv alá nem írásával – tiltakozhat, melyek könnyen a kormány bukását hozhatják.

Donald Trump még a választási kampánya idején ígérte meg, az Egyesült Államok mexikói határszakaszára teljes szélességben falat épít, hogy megakadályozza az illegális bevándorlást. Akkor még azt ígérte, a projektet Mexikó fogja finanszírozni, amit természetesen a déli szomszéd azonnal elvetett.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2017. augusztus 24. 12:04
Elnézést előre is a szóhasználatért, de: Milyen szarházi alakok ülnek a republikánus politikusok között?! A katonaságukba, háborúk szításába töménytelen pénzt öntenek az Obama féle amúgy nem sokat érő de a semminél jobb egészségügyi reformját eltörölnék, de a Trump által javasoltat már nem fogadnák el. A lakosságuk egy részét kvázi hagynák megdögleni (eü. biztosítás nélkül), és emellett még egy szaros határkerítésre se lennének hajlandók pénzt költeni!? Miféle emberek ezek?
kaffogó hebrencs
2017. augusztus 24. 09:32
Bannon eltávolítása után már csak Trump eltávolítása maradt hátra. Trump elegánsan kíván távozni - én azt akartam csinálni, amiért megválasztottak, de egyedül maradtam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!