Pedofília miatt vádat emeltek a Vatikán kincstárnoka ellen

2017. június 29. 08:14

Régre visszanyúló, többrendbeli szexuális erőszak miatt emeltek vádat George Pell ausztrál bíboros, a vatikáni pénzügyek első számú felelőse ellen.

2017. június 29. 08:14

Az ausztrál rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy vádat emeltek George Pell bíboros, Ferenc pápa pénzügyi főtanácsadója, a szentszék gazdasági titkárságának prefektusa ellen – írja az Index. A katolikus egyház botrányos pedofil ügyei évtizedekre nyúlnak vissza, jelen esetben a bíboros a legmagasabb rangú vatikáni tisztségviselő, aki ellen vádat emeltek.

A rendőrség részleteket nem közölt, de annyit elmondtak: a bíborossal szemben több panasztevő is áll. Pell tagadja a gyermekek elleni szexuális erőszak miatti gyanúsítást. Egy ausztrál bizottság, amit a papok által gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések kivizsgálásának céljával hoztak létre, a múlt század második felében történt esetekkel foglalkozik. Az ausztráliai római katolikus papság hét százalékát vádolták meg 1950 és 2010 közötti gyerekmolesztálásokkal. Pell meghallgatása során „egyéni tévedésnek, egyéni kudarcnak” nevezte az egyes papok által gyermekek ellen elkövetett erőszakot.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2017. július 02. 09:48
bbjnick érvalapú, személyeskedéstől, indulattól teljesen mentes, hangsúlyozottan NEM-náci kommentjeiből egy kis gyűjtés, a hétvégi unatkozóknak: "Ezt valami buzibárban hallottad rebesgetni?" "Ember az, amit annak tartasz." "A buzik iszonyatosan gyűlölnek mindenkit, aki él és mozog. A heteroszexuálisokat azért gyűlölik, mert nem olyan nyomorultak, mint ők, a többi buzit azért gyűlölik, mert olyan mocskos, ocsmány buzik, mint ők, de leginkább önmagukat gyűlölik önnön fertelmességük miatt. " Most már tényleg érdekel, milyen lehet egy személyeskedő, frusztrált náci akkor, ha ez nem az. :DDD
szekula
2017. június 30. 08:38
A szutyoknácaja válaszmaraton tartott (jó, a saját szintjén), de dream killer kérdését kecsesen átugrotta, mert az húsba vág.
szekula
2017. június 29. 17:40
bbjnick születésének igaz története megvan? Trónolt a muter a kertvégi pottyantóson, mire felsírt a szar.
ottapont
2017. június 29. 17:23
A katolikus papok által elkövetett abúzusok döntő többsége kamaszok ellen történt 16 -17 év. Ezeket túlnyomórészt homokos papok követték el, nem pedofilok. "The Big City; Wrong Labels Inflame Fears Of Catholics" ( The New York Times ) http://www.nytimes.com/2002/03/22/nyregion/the-big-city-wrong-labels-inflame-fears-of-catholics.html Minden ilyen bűncselekmény, akárcsak a pedofil bűncselekmények, undorítóak és maximális büntetést érdemelnek azok, akik elkövetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!