Először vettek fel keresztény diákot a legtekintélyesebb muszlim egyetemre

2017. június 13. 09:05

A történelem során először vettek fel keresztény diákot a iszlám világ egyik legfontosabb felsőoktatási intézményébe.

2017. június 13. 09:05

Az iszlám világban nagy tekintélynek örvendő kairói Al Azhar egyetemre ezeréves történelme során először vettek fel keresztény hallgatót Abanoub Guirguis Naeem orvostanhallgató személyében. Az egyetemen az imámok teológiai képzése mellett matematikát, természettudományt, általános orvostant és fogászatot oktatnak. A kopt keresztény diák az utóbbi képzésre jelentkezett.

„Egy keresztény diák felvétele a kairói Al Azhar egyetemre egy pozitív lépés, mely érdekes fejlődést jelenthetne, nemcsak az egyetem, hanem az egész ország számára” – nyilatkozta Rafic Greiche atya, a kopt katolikus egyház szóvivője az AsiaNews katolikus hírügynökségnek.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 13. 17:51
Nem tilos a muzulmánoknak keresztény fogorvoshoz járniuk. Azért vannak a hitetlenek, hogy a muzulmánok kihasználják őket.
Sörgyári megálló
2017. június 13. 16:04
Azért a mamája jobban teszi, ha csomagolja a szalámis zsömlét, mert a büfé még nem koedukált.
Paxillus
2017. június 13. 15:28
Most már csak azt kellene tudni, hogy mikortól számolják a történelmet. Ha úgy 10.000 év náluk, akkor lassan felkészülhet a következő 10.000. évben aktuális jelölt. Nem árt ha néhány család előre gondolkodik, hogy legyen hely ! Lehet, hogy akkor már csak muszlim gender szakra juthat be ! Ezért nagyon szerencsés a mostani bejutó ! Azt akartam írni, hogy az ész megáll, de nem írom le. A toleráns elhülyült nyugat egy PC gödör. Amúgy a muszlimok jól csinálják! Több eszük van mint a mi' vezetőinknek és ha nem lépünk, övék a jövő.
Kanóc
2017. június 13. 12:26
Akkor ezentúl már meg is lesz a hivatkozási alap mindenhez. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!