Mesterséges méhet fejlesztenek koraszülötteknek

2017. április 27. 09:49

A tudósoknak koraszülött bárányokon végzett vizsgálatokkal sikerült reprodukálniuk az anyaméhben lévő környezetet és a méhlepény funkcióit, ami lehetővé teszi a tüdő és más szervek kifejlődését.

2017. április 27. 09:49

Folyadékkal teli mesterséges méh kifejlesztésén dolgoznak amerikai orvosok. A kutatók azt remélik, hogy az eszköz segít megreformálni a súlyosan éretlen koraszülött babák kezelését, jelentősen javítva a túlélési esélyeiket.

A tudósoknak koraszülött bárányokon végzett vizsgálatokkal sikerült reprodukálniuk az anyaméhben lévő környezetet és a méhlepény funkcióit, ami lehetővé teszi a tüdő és más szervek kifejlődését – adta hírül az Euronews.

A nagyon éretlen babák halálozási aránya 70 százalékhoz közelít, az ő életbenmaradási esélyeiket javíthatná a mesterséges méh.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. április 27. 10:50
Minden kísérleti állat élete száradjon a lelkükön. Az emberiségnek nem tesz rosszat, ha az életképtelenek nem élnek. Így is sok a selejt.
lutra
2017. április 27. 10:31
Nagyon szép, csak nehogy az lmbtq-k arra használják, hogy gyereket növesszenek benne maguknak.
korona
2017. április 27. 10:06
Nos, feministák? Most mi lesz? (Egyes) nőkre nem lesz szükség? Nélkülük is világra jöhetnek emberek. A normalitás a CSALÁD! Ámha felrúgják a családot (lásd: iluminátik, kommunisták és egyéb bitangok!) a család létezését, akkor ide kell érnünk?
Karvaly
2017. április 27. 10:00
Így képzeltem el gyerekkoromban a lombikbébit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!