Három török katona orosz bombázás áldozata lett Szíriában

2017. február 09. 17:21

A szíriai al-Bab városában a felkelőkkel együtt az ISIS ellen harcoló török egységeket bombázott le az orosz légierő csütörtökön. Három török katona meghalt. Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki és „tragikus balesetnek” nevezte az incidenst.

2017. február 09. 17:21

Török egységek éppen az ISIS terrorszervezet által uralt, szíriai al-Bab város elfoglalásában segédkeztek szír felkelőknek, amikor bombatalálat érte az egyik házat, amiben török katonák is tartózkodtak. Csütörtökön további tizenegy katona sérült meg baráti tűz során – számol be a BBC.

Az offenzíva egy szélesebb hadművelet része volt, ami az ISIS és a kurd milíciák török határtól való visszaszorítását célozza. Habár a török és orosz félnek más-más csoportokat támogatnak a széttöredezett konfliktusban, az ISIS ellen mindkét ország katonai erőkkel fellép Szíriában.

A Kreml egy orosz nyelvű nyilatkozatban kommentálta az eseményeket. A közleményből kiderül, hogy Putyin elnök telefonon fejezte ki részvétét Törökországnak az al-Bab régióban történt „tragikus baleset” miatt.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. február 10. 10:51
A Törökök meg lelőttek egy Orosz repcsit. X-re áll a meccs, nincs harag egyik oldalon sem.
tango47
2017. február 09. 21:39
Fehér ember nem felejt. Úgy látszik Putyin sem.
Akitlosz
2017. február 09. 21:05
Ausztráliában Melbournben idén március 11-én a muzulmánok békekonferenciát rendeznek. Nem ez nem nem vicc. 15 felszólaló lesz 12 férfi és 3 nő. Itt a konferencia plakátja, érdemes megnézni. http://media.zerocensorship.com/0Y7uMqg.jpg
Akitlosz
2017. február 09. 19:37
Talán nem kellene terroristákat támogatni és akkor ilyen nem fordulna elő. Csak mert egy terrorbanda a számára konkurenciát jelentő Iszlám Állam ellen harcol, attól még terrorbanda marad. Az összeset ki kell pusztítani, azokat is, amelyeket nyíltan támogat a NATO és benne Törökország és azokat is amelyeket csak suttyomban. Az Iszlám Államnak vajon honnan van annyi amerikai fegyvere, lőszere, autója?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!