A Fehér Ház vitába szállt leendő lakójával

2016. november 29. 21:49

Különös alkotmányértelmezési vita bontakozott ki a Fehér Ház és Donald Trump között a megválasztott elnök egy kedd reggeli Twitter-bejegyzésével kapcsolatban.

2016. november 29. 21:49

Trump ugyanis azt közölte, hogy senkinek nem lenne szabad elégetnie az amerikai zászlót, de aki ezt megteszi, annak számolnia kell majd a következményekkel, börtönbüntetéssel, vagy akár az állampolgárság megvonásával is. A Fehér Ház újságírói kérdésre reagált a bejegyzésre, azt hangoztatva, hogy az amerikai alkotmány védi a szólás és az önkifejezés szabadságát. Josh Earnest szóvivő leszögezte, hogy az önkifejezés az önmagunk által választott módon az amerikai alkotmányban rögzített szabadságjog. Earnest hozzátette: az amerikaiak elsöprő többsége, köztük ő maga is, elítéli a nemzeti lobogó elégetését, azt sértőnek találja, de ettől még védelmébe veszi az alkotmányban rögzített jogokat. (MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. november 30. 11:12
Ilyenek ezek a beszélő házak: hülyeségeket beszélnek.
Sörgyári megálló
2016. november 30. 09:22
Jasper Johns 1958-ban megfestette a Zászlót, ami 110 millió dollárt ér, a világ 8. legdrágább festménye. Azt vajon szabad-e leköpni, felgyújtani?
röviden
2016. november 30. 08:43
Ezt a zászlóégetősdit már a hatvanas években lejátszották. A Legfelsőbb Bíróság is döntött az ügyben, és azóta az égeti, aki akarja. Próbálták már újra tiltani, nem ment.
péterx
2016. november 30. 07:40
Mindig az a baj , ha az egyéni önkifejezést nem közösségi vetületben értelmezik . Vagy fordítva : az egyént előzetesen a közössége hordozza . Ha egy amerikai Amerikából él , mert alapvetően az tette egyéni létét lehetővé , akkor ne égessen zászlót , mert az éppen ennek az összefüggésnek a szimbolikus kifejezése . Ha valakinek konkrét sérelmei vannak , azt abban a konkrét összefüggésben oldja meg .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!