Előválasztás: Trump és Sanders győzött Indianában, Cruz kiszállt

2016. május 04. 07:59

A republikánusoknál Donald Trump nyerte nagy fölénnyel az Indiana államban rendezett előválasztást, legnagyobb vetélytársa, Ted Cruz az eredmények ismeretében be is jelentette, hogy kiszáll a további küzdelmekből. A demokratáknál az előzetes várakozásokkal ellentétben Bernie Sanders győzött, de ez inkább csak szépségtapasz, Hillary Clinton fölénye ugyanis gyakorlatilag már behozhatatlan.

2016. május 04. 07:59

Magabiztosan nyerte az Indiana államban tartott előválasztást a republikánusoknál Donald Trumpt, aki az 57 küldöttből legalább 45 támogatását megszerezte az előzetes eredmények szerint. Messze lemaradva mögötte Ted Cruz texasi szenátor végzett a második, míg John Kasich ohiói kormányzó a harmadik helyen. Az indianai eredményeket követően Ted Cruz be is jelentette, hogy befejezi elnökjelölti kampányát.

Mindeközben a demokratáknál meglepetést hozott az indianai előválasztás: annak ellenére nyert Bernie Sanders, hogy az előrejelzések Hillary Clinton győzelmét mutatták. Mivel azonban kettőjük támogatottsága között nem volt óriási különbség, a delegátusokat pedig arányosan osztják el a demokratáknál, így Sanders érdemben nem került közelebb Clintonhoz, akinek előnye már gyakorlatilag behozhatatlan.

Reince Priebus, a Repblikánus Párt elnöke az üggyel kapcsolatban azt írta a Twitteren: Vélhetően Donald Trump lesz a párt elnökjelöltje, ezért minden republikánusnak össze kell fognia, és Hillary Clinton legyőzésére fókuszálni.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jappó
2016. május 04. 10:03
Én vettem a fáradságot és megnéztem néhány Trump interjút teljesen és a pali olyan dolgokról beszél ami tényleg fontosak. Egyáltalán nem hülye az aki rá szavaz.
Karvaly
2016. május 04. 09:46
Remélem, a választáson Trump maga mögé tudja majd állítani Sanders szimpatizánsait.
Szervtolvaj
2016. május 04. 09:34
Trump enyhén súlyos elmebetegnek tűnik ugyan számomra, de már csak azért is neki drukkolok, mert az indexen folyamatosan őt állítják be cikinek és járatják le ezerrel. Úgyhogy valamit biztos jól csinál. :)
Samott
2016. május 04. 09:31
Jo lesz ez, a republikanusok megkaptak a maguk gyurcsanyat... :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!