Hol lennének a magyar „no-go” zónák?

2016. március 31. 15:51

Szerintetek ha Magyarorszagon egy kicsivel több lenne a merkeli-molenbeeki értelemben vett multikulti, hol lennének a magyar „no-go” zónák? (És hogy néznének ki ezek?) Külső-Józsefváros? Újpalota? Vizafogó?

2016. március 31. 15:51
Bukovics Martin

Amióta tegnap végigmentem a korábbihoz kepest jóval pörgősebb frankfurti Bahnhofsviertelen, egy dolog foglalkoztat. Szerintetek ha Magyarorszagon egy kicsivel több lenne a merkeli-molenbeeki értelemben vett multikulti, hol lennének a magyar »nogo-zónák«? (És hogy néznének ki ezek?) Külső-Józsefváros? Újpalota? Vizafogó?

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
n0ri68
2017. március 28. 21:00
Jaj, ez olyan hülyeség. Én egyszer betévedtem St. Denis-be. Nem ettek meg.
n0ri68
2017. március 28. 21:00
Én meg éltem a Pongrác-telepen, ott se volt gond. Na, erre tromfolj!
popzene
2016. szeptember 19. 01:52
Az európai no go zónák az egy fideszes mítosz. Molenbeekben pl rendszeresen hakniznak magyar együttesek teltházzal. Most áprilisban is lesz Kispál-koncert a "no go" zónátokban.
Knerten
2016. április 30. 21:43
Egy-egy nyári estén a Nagykörúton sétálva már én is elgondolkoztam rajta, miért van, hogy magyarként én érzem ott magam idegennek. Magyar szót nem hallok, magyar arcot nem látok, fehéret is csak külföldit (leginkább angol kocsmmaturistát). Egymást érik a török, arab, kínai éttermek, pénzváltók, telefonboltok. Előttük nagy csapatokban az "új európaiak". Vajon ők mit szólnának egy pár ezres, pár tízezres isztambuli, bagdadi stb. magyar enklávéhoz? Mennyire lennének ők toleránsak a mi kultúránkkal? Hogy mutatnának a mangalicakolbászok egy arab város utcáján a magyar éttermek ablakában? Vajon lenne minden magyar történelmi keresztény felekezetnek temploma? (Én ragaszkodnék hozzá, ahogy ők is ahhoz, hogy minden iszlám felekezetnek külön mecsete legyen, hiszen egy siíta és egy szunnita soha nem menne ugyanabba a mecsetbe.) Lenne magyar nyelvű óra az iskolákban csak a magyar gyerekeknek? Felmentés az országban egyébként mindenkire kötelező iszlám étekzési és egyéb szabályok alól csak nekünk, magyaroknak? Adventi vásár, mely egy egész utcát, netalán teret elfoglal, akadályozva az őslakosok közlekedését? Húsvétkor, augusztus 20-án körmenet? A sor tetszőlegesen folytatható... Hiszen vallásszabadság van és emberi jogok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!