Újabb elfogatóparancsot adna ki Hernádi ellen Zágráb

2015. december 04. 12:35

Újabb európai elfogatóparancsot adna ki a Zágráb megyei bíróság Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója ellen. Az újabb élfogatóparancsot azzal indokolják, hogy már nem ügyészségi vizsgálat, hanem „bizonyítékokkal alátámasztott” bírósági eljárás folyik Hernádi ellen.

2015. december 04. 12:35

A Magyar Hírlap a Jutarnji List információira hivatkozva arról ír, hogy újabb európai elfogatóparancsot fog kérni Hernádi Zsolt ellen a Zágráb megyei bíróság. A horvát sajtó Ivan Turudic bíróra hivatkozik, aki azt mondta, hogy Hernádi ellen már nem ügyészségi vizsgálat, hanem „bizonyítékokkal alátámasztott” bírósági eljárás folyik Horvátországban, ezért kérnének rá újabb az újabb elfogatóparancsot.

A Mol vezérigazgatója, Hernádi Zsolt ellen 2013-ban emelt vádat a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK). Az USKOK szerint 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Hernádi Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogait megszerezze.

A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt visszautasította a vádakat, és leszögezték: soha nem korrumpáltak egyetlen politikust sem, és nem adtak kenőpénzt az INA irányítási jogainak megszerzéséért sem. Magyarországon az üggyel kapcsolatban még 2012-ben folytatott eljárást a Fővárosi Törvényszék, azonban az eljárást megszüntették bűncselekmény hiányában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. december 04. 20:42
Kezd vicces lenni a horvát szocik görcsölése. Úgy látszk, még mindig nem megy a kormányalakítás.
brekker
2015. december 04. 17:09
Cseréljük el az INA magyar hányadát egy kikötőre és az Adria vezetékre.
august
2015. december 04. 16:46
:) Demszki ellen nincs elfogatóparancs? Ugyanis ha a MOLnak a 48% (és pár milliárdos beruházás) mellé kenőpénzt kellett volna fizetni az irányítási jogokért akkor Demszkinek minimum életfogyt járna, hisz ő 20%-ért cserébe adta át anno a franciáknak a vízművek irányítási jogát..
drkovax
2015. december 04. 14:32
Ha "bizonyítékokkal alátámasztott", akkor miért is kellett Sanadert szabadon engedni ? Ja, csak mert az egész eddigi eljárást megsemmisítette a horvát Alkotmánybíróság ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!