Több százan éjszakáztak a szabadban a görög-macedón határon

2015. november 22. 12:21

Több száz migráns töltötte az éjszakát a szabadban a görög-macedón határon, miután Macedónia csütörtök óta csak azokat a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedi be területére, akik már rendelkeznek korábban, Görögországban kiállított regisztrációs papírokkal.

2015. november 22. 12:21

A szabadban töltötte az éjszakát a görög-macedón határon az a több száz migráns, aki nem háború sújtotta övezetből érkezett, így nem léphetett be Macedóniába – számolt be helyszíni jelentések alapján a Blic című szerbiai napilap vasárnap.

Az Iránból, Pakisztánból és Bangladesből érkezők elutasítottak mindenféle segítséget, az élelmet és a vizet is. Nem akarnak visszamenni Görögországba, Nyugat-Európa felé folytatnák útjukat Macedónián és Szerbián keresztül.

Egyre több autóbusz érkezik a határ görög oldalán fekvő Idomenibe, vasárnap várhatóan hétezer ember ér ide. A macedón hatóságok azonban csütörtök óta csak azokat a szíriai, iraki vagy afgán állampolgárokat engedik be az országba, akik már rendelkeznek korábban, Görögországban kiállított regisztrációs papírokkal.

Merkel, segíts!

Egy iráni férfi szombaton öngyilkossággal fenyegetőzött, ha nem mehet tovább, a helyi rendőrség azonban időben közbelépett. A határ macedón oldalán, Gyevgyelijánál pedig mintegy ezer migráns feküdt és ült a sínekre, ezzel akadályozta meg a Szalonikiből Szkopjéba tartó vonat indulását. Sokan Angela Merkel német kancellár nevét skandálták, azt kérve, hogy segítsen nekik.

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, hogy megerősítették a rendőri jelenlétet, és páncélozott járművekkel is védik a határt azoktól, akik illegálisan akarnának Görögországból Macedóniába jutni. Az utóbbi 24 órában háromezer migráns lépett be Macedóniába.

A szigorú ellenőrzések mellett az egyre hidegebb időjárás, és az egyre több balkáni országot elérő havazás nehezíti a migránsok mozgását.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. november 23. 07:14
Iran, Pakisztan es Banglades pl nem is all haboruban, onnan miert is kell menekulni?
tango47
2015. november 22. 16:10
Ezek mág sohasem kempingeztek?
2015. november 22. 15:46
N-edik alkalommal kérdezem, hogy nem lett volna-e tisztességesebb,ha az EU vezető politikusai tisztán és egyértelműen megfogalmazták volna, hogy nem kívánnak migránsokat befogadni. Hihetetlenül gátlástalan és álságos banda az egész!
tunde04
2015. november 22. 15:19
Nem az a baj hogy a szabadban alustak, hanem, hogy nem esett a hó es nem volt vagy minusz 10 fok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!