Rossz ötletnek tartja az európai „migrációs adót” Párizs

2015. október 12. 14:47

A francia pénzügyminiszter szerint nincs szükség olyan, menekültügyet finanszírozó „migrációs adóra” amelyről a német sajtóban jelentek meg találgatások az elmúlt hétvégén. Szerinte a szóban forgó összegeket az EU képes megtakarításokkal előteremteni.

2015. október 12. 14:47

Rossz ötletnek tartja Michel Sapin francia pénzügyminiszter egy olyan európai adó bevezetését a menekülthullám kezelésére, amelyről a német sajtóban jelentek meg találgatások az elmúlt hétvégén.

„Rossz ötletnek tűnik. A menekültek befogadását természetesen finanszírozni kell. De a szóban forgó összegeket, úgy vélem, képesek vagyunk megtakarításokkal előteremteni” – mondta hétfőn Michel Sapin francia pénzügyminiszter a France Info francia hírrádióban. Angela Merkel német kancellár már vasárnap kizárta egy adóemelés lehetőségét a menekültválsággal összefüggésben, miután a Süddeutsche Zeitung című német lap szombaton úgy értesült, hogy a német kormány és az Európai Bizottság egy szolidaritási hozzájárulás bevezetéséről tárgyal.

„Én úgy értelmeztem, hogy ezt már szerencsére cáfolták, mert ha minden egyes alkalommal egy problémát új adó bevezetésével akarunk megoldani, akkor biztos, hogy érthetetlenné tesszük azt az emberek számára” – mondta a francia pénzügyminiszter. A Süddeutsche Zeitung szerint Berlin és Brüsszel arról egyeztetett, hogy a menekültválság kezeléséhez az európai büdzsé bevételeit egy szolidaritási adóval kellene megemelni, amelyet az üzemanyagra vagy a forgalmi adóra vetnének ki. Hasonló rendszert vezettek be a német újraegyesítés után a nyugati oldalon a keletnémetek felzárkóztatására.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. október 12. 19:09
"'Szerinte a szóban forgó összegeket az EU képes megtakarításokkal előteremteni." "Píszi" adót! vagyonelkobzás azoknak, akik idehívták őket!
Greffiti
2015. október 12. 16:38
Azok az országok fizessék a bevándorlók költségeit, akik első perctől kezdve tapsolva fogadták őket, a többi országot meg hagyják békén az idiótizmusukkal. Tisztára őrültek. Fogadjunk be egy csomó vadat, minden nap tűrjük el a vadságukat, és még mi finanszírozzuk is. Nem is őrültek: akasztófára való gazemberek.
malakka
2015. október 12. 15:59
Könyörgöm, vezessétek be! Egycsapásra megoldaná a problémát, ti meg megtudnátok hol lakik a liberók istene... Mondjuk a tűzoltóknak sok túlórapénzt kellene fizetni, de szerintem a többség bevállalná.
Orvosok és mérnökök
2015. október 12. 15:53
Na bazdmeg, mas mar nem is hianyzik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!