Obama: Aszad egy zsarnok

2015. szeptember 28. 18:19

Aszad egy zsarnok, ezért az Egyesült Államok bárkivel hajlandó együttműködni a hatalmi átrendeződés érdekében - jelentette ki Obama hétfőn az ENSZ általános vitáján. Az elnök beszélt az ukrán válságról is. Elmondása szerint a világ nem nézheti tétlenül, hogy Oroszország megsérti Ukrajna szuverenitását, ezért van szükség az amerikai szankciókra.

2015. szeptember 28. 18:19

Barack Obama zsarnoknak nevezte Bassár el-Aszad szír elnököt az ENSZ hétfői általános vitáján. Kijelentette, Szíriában „irányított (hatalmi) átmenetre” van szükség. Az ügy megoldása érdekében az Egyesült Államok hajlandó bármelyik országgal együttműködni, még Iránnal és Oroszországgal is. 

Az amerikai elnök szerint az Oroszország ellen bevezetett amerikai szankcióknak nem célja a hidegháborúhoz való visszatérés. A világ azonban nem tűrheti tétlenül, hogy az oroszok folyamatosan büntetlenül sértik meg Ukrajna szuverenitását.

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tron
2015. szeptember 29. 10:45
Obama egy nagy kibaszott senki, egy egyszerű bábú, mosolygós bohóc. Annyi a dolga hogy a mögötte álló valódi hatalom gazdasági igényeinek megfelelő intézkedéseket szalonpapírba csomagolva előadja bárhol, bármikor. És szemrebbenés nélkül tudjon hazudni, hiszen bármekkora nyilvánvaló szemétséget is csinálnak, ráadásul még ők tetszelegnek a jó fiú szerepében minden esetben.
lavor
2015. szeptember 29. 10:06
Szaúd-Arábiával kapcsolatban valahogy egyszer sem hallottam, hogy zavarná, hogy zsarnokok irányítják évtizedek óta...
Senye Péter
2015. szeptember 29. 08:40
Irakban már volt egy 'irányított hatalmi átmenet', annak következményeit nyögi a fél világ.
illesl
2015. szeptember 29. 07:17
Mitől lett zsarnok? Akit az amerikai egyesült államok anatéma alá helyez az zsarnok, diktátor? Ez még rosszabb, mint az egykori Szovjetúnió! Ott is összeült a KB, majd hasonló kijelentések záporoztak, a szocializmus ellensége, elhajló, lábbal tiporja a népi demokratikus rendet. Talán még a Szovjetúnióban is több emberség volt, mint az egyesült államokban....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!