Putyin: Oroszországnak nincsenek ellenségei

2015. április 17. 09:05

Vlagyimir Putyin órákon át válaszolt az orosz polgárok kérdéseire az orosz köztévében sugárzott műsorban, ahol elmondta: szerinte Oroszországnak nincsenek ellenségei, a sztálini Szovjetuniót pedig „ronda rendszernek” nevezte.

2015. április 17. 09:05

Órákon keresztül válaszolt az orosz polgárok kérdéseire Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az orosz köztévében sugárzott műsorban Putyin több mint hárommillió hívást kapott – írja az Euronews. Fontos téma volt az orosz gazdaság gyengélkedése, ezzel összefüggésben szóba kerültek a nyugati szankciók is. A műsorban a hazai gazdasági és belpolitikai ügyek domináltak.

Az orosz gazdaság gyengélkedéséről és a nyugati szankciókkal kapcsolatban a következőket mondta az orosz elnök:

„Az üzleti vezetőknek is elmondtam, hogy nem valószínű, hogy számítanunk kell a szankciók megszüntetésére. Ugyanis ez tisztán politikai kérdés, amely az Oroszországhoz fűződő stratégiai viszonyról, vagy egyes partnereink tekintetében a fejlődésünk visszafogásáról szól. Ugyanakkor nincs közvetlen összefüggésben az ukrán eseményekkel” – mondta Putyin.

Nem pusztán elszenvednünk kell a szankciókat: ki kell használnunk a szankciók teremtette helyzetet, hogy új szintre jussunk a fejlődésben. Vegyük például az import helyettesítését helyi termékekkel  talán soha meg nem történik ez a szankciók nélkül – de most meg kell lépnünk, ami reményeim szerint a high-tech iparágak fejlődéséhez is vezethet. De igen, ez azt jelenti, hogy az élelmiszerek ára és az infláció nő. Ezt pedig el kell viselnünk egy ideig” – vélte az orosz elnök.

Külpolitikai kérdésekben nagy meglepetések nem hangzottak el: Putyin fenntartja, hogy a kapcsolatok megromlásáért a Nyugat felelős. Elmondta azt is, hogy szerinte Oroszországnak nincsenek ellenségei, és „ronda rendszernek” nevezte a sztálini Szovjetuniót. Azt is kifejtette, hogy hiba volt a szovjet fejlesztési modellt erőltetni Kelet-Európában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. április 17. 21:28
A mandinek természetesen sikerült a legérdektelenebb mondatokat kimazsoláznia ismét.
kulalak
2015. április 17. 16:38
Négy órán keresztül válaszolgatni kérdésekre elismerendő politikusi teljesítmény. Navrát meddig faggatták?
Fiorini
2015. április 17. 15:16
Valaki megkérdezte, miért nem megy el sok európai vezető a május 9-i ünnepségre. Az orosz elnök válasza: azért, mert a Washington megyei pártbizottság megtiltotta.
kukagyerek
2015. április 17. 14:05
"Putyin: Oroszországnak nincsenek ellenségei" ..................... Legalábbis olyanok, akiktől meg kellene ijednie. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!