Előzetes letartóztatásba helyezték Gyergyószentmiklós polgármesterét

2015. március 19. 08:28

A Marosvásárhelyi Táblabíróság szerdán tovább szigorította a Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester elleni kényszerintézkedéseket, és előzetes letartóztatásba helyezte őt. A városvezetőt hivatali visszaéléssel és zsarolással vádolják. Mezei ellen januárban indult eljárás.

2015. március 19. 08:28

A Marosvásárhelyi Táblabíróság szerdán tovább szigorította a Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester elleni kényszerintézkedéseket, és előzetes letartóztatásba helyezte a tisztségéből korábban felfüggesztett városvezetőt – közölte csütörtöki számában a Hargita Népe napilap.

 
A napilap úgy tudja, a bíróság azt rótta fel a korábban házi őrizetben tartott elöljárónak, hogy a korlátozó intézkedések ellenére megnézte a gyergyószentmiklósi önkormányzati testület legutóbbi ülésének a videofelvételét. 
 
Mezei Jánost hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Az ügyészség korábbi közlése szerint a polgármester 2013-ban értékesített egy, a Gyilkos-tó partján álló 400 négyzetméteres telket, mely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt, ezért nem lett volna eladható. Az ügyészség azt értelmezte zsarolásnak, hogy a polgármester lemondásra szólította fel a budapesti önkormányzat többségi tulajdonában levő cég ügyvezetőjét, akinek a feljelentése alapján az ügyészségi vizsgálat megindult. 
 
Mezei János ellen január végén indult ügyészségi vizsgálat. A DNA őrizetbe is vette a polgármestert, de a bíróság akkor elutasította az előzetes letartóztatási kérelmet. Helyette bírósági felügyeletet és a polgármester tisztségéből való felfüggesztését rendelte el. A kényszerintézkedést március 11-én házi őrizetre szigorította a bíróság, és arra figyelmeztette a polgármestert, hogy ha felveszi az ügy valamely érintettjével a kapcsolatot, további szigorításra számíthat.
 
A Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben megválasztott Mezei János 2008 óta polgármestere a 86 százalékban magyarok által lakott, 17700 lakosú székelyföldi Gyergyószentmiklósnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!