Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Obama még nem döntötte el, szállít-e fegyvert Ukrajnának

2015. február 05. 21:45

Nem született döntés eddig az Ukrajnába irányuló esetleges amerikai fegyverszállításokról. John McCain szerint ha Obama nem szánja rá magát Ukrajna ezirányú támogatására, majd hoznak egy törvényt, ami megköveteli ezt az elnöktől.

2015. február 05. 21:45

Earnest hozzátette, hogy a lépéssel kapcsolatos egyik aggály az, hogy az hozzájárulna a vérontás fokozódásához. (John Kerry amerikai külügyminiszter ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy Obama csak a hétvégi müncheni biztonságpolitikai konferenciát és az Angela Merkel német kancellárral hétfőn a Fehér Házban folytatandó tárgyalásait követően fog határozni a fegyverszállítás ügyében.) A fehér házi szóvivő Washingtonban elmondta, az Egyesült Államok támogatja az ukrajnai válság diplomáciai rendezésére irányuló erőfeszítéseket, de hangsúlyozta, hogy a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok nem tartották be sem a csapatvisszavonásról, sem a nemzetközi ellenőrzésről, sem pedig a túszok szabadon engedéséről megkötött korábbi megállapodásokat.

John McCain szenátor, az amerikai szövetségi felsőház katonai bizottságának elnöke közölte: ha Obama elnök nem szánja rá magát az ukrajnai fegyverszállításra, akkor a kongresszus olyan törvényt fog alkotni, amely megköveteli majd tőle ezt a lépést.

McCain ezt egy tucatnyi republikánus és demokrata szenátorral közösen megtartott sajtóértekezletén mondta. Decemberben mind az akkor még demokrata többségű szenátus, mind pedig a republikánus ellenőrzés alatt álló képviselőház megszavazta azt a törvény, amely felhatalmazást adott az Ukrajnának való fegyverszállításokra. Barack Obama aláírta a jogszabályt, amely meghagyta számára a döntés jogát ebben a kérdésben.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2015. február 06. 08:22
1945-ben ott álltak az amerikai csapatok az akkori Németország felénél. Azóta egyre beljebb nyújtózkodtak, és ma már ott állnak az Orosz határon.Csakhogy Putyin okosabb mint Sztálin. Jobban felszerelt mint Sztálin.És biztos lehet benne Obama, hogy a homlokán ott a szálkereszt.A baj az, hogy mi megint itt vagyunk középen, mint a tatároknál, törököknél, meg mindenkinél.Kicsikét elege van a hősiességből a Magyar népnek.Túl megfogyatkoztunk.
Akitlosz
2015. február 06. 02:54
" a kijevi kormány nem tudja megállítani a háborút, mert nem független cselekvőként működnek, hanem nyugatról kapnak utasításokat, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a kijevi kormány készen állt a teljes hazai védelmi ipart csődbe juttatni csak azért, hogy az orosz védelmi iparban visszaesést érjenek el. Oroszország annak érdekében, hogy az ukrán hadiipar "lekapcsolása" miatt elszenvedett visszaesést ellensúlyozza, megkezdte egy kiterjedt program végrehajtását, melynek célja, hogy mindent, amit korábban importból szereztek be a védelmi ipar számára, a jövőben hazai munkaerővel, hazai gyártásban állítsanak elő. Eközben az ukrán védelmi ipar fő nagyvállalatai csőd közelébe jutottak, mert működésüket korábban az orosz megrendelések biztosították. Az ukrán hadiiparra pedig a nyugatnak nincsen szüksége - a nyugati országok saját fegyvergyártó cégeik termékeit adják el az általuk háborúba taszított Ukrajnának. "
egysegelem
2015. február 06. 01:00
McCain nem eloszor probal atnyulni Obama feje felett, es ebben a republikanus kepviselohaz tamogatja, pedig a kulpolitika iranyitoja az elnok, mindig is o volt. A belpolitika mas, de a vilagpolitikaban a haz nem kerulheti meg az elnokot.
egysegelem
2015. február 06. 00:59
Honapok ota mondogatom nektek, akik fikazzatok Obamat, hogy ha utana republikanus elnok jon, vissza fogjatok sirni, sot, egy evtized mulva a legtobben ugy fognak emlekezni az elnoksegere, mint aki megerdemelte a Nobel-bekedijat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!