Mohamed-karikatúra miatt lövöldöztek Dániában

2015. február 14. 19:27

Egy ember meghalt, hárman pedig megsérültek Koppenhágában szombat délután, mikor két ismeretlen fegyveres lőni kezdett egy nyilvános vita résztvevőire, amelyet a szólásszabadságról és az istenkáromlásról tartottak. A vitát Lars Vilks svéd karikaturista szervezte, aki korábban vihart kavart Mohamed-karikatúráival, valamint részt vett a rendezvényen a francia nagykövet is.

2015. február 14. 19:27

Ismeretlen fegyveresek több embert megsebesítettek, egyet pedig megöltek egy nyilvános vitán Koppenhágában. A rendezvényt egy kávézóban tartották, a támadók kívülről, az üvegen keresztül lőttek. A vita témája a szólásszabadság és istenkáromlás volt. A rendezvényt Lars Vilks svéd karikaturista szervezte, aki korábban kutyatesttel ábrázolta Mohamedet. Az eset után az al Kaida vérdíjat tűzött ki Vilks fejére. Vilks a támadásban nem sérült meg. 

A dán rendőrség azt közölte, hogy az áldozat egy negyven éves férfi. Három rendőr megsebesült a lövöldözésben. Még keresik a két fegyverest, akik fekete ruhában vannak és dánul beszélnek. Egy VW Polóval menekültek el, amit egyes beszámolók szerint a közelben már meg is találtak.

A vitán jelen volt francia nagykövet is, aki nem sérült meg és Twitterén beszámolt az esetről: „kívülről lőttek ránk. Ugyanaz volt a céljuk, mint január 7-én, a Charlie Hebdo elleni támadásnál, csakhogy most nem sikerült bejutniuk. Szerintem körülbel 50 lövést adhattak le, de a rendőrség 200-ről beszél. A golyók átütötték az ablakokat és mindenki a földre vetette magát. Sikerült bemennünk a belső terembe, és sokáig ott voltunk, mert veszélyes volt a helyzet” – idézi az Index.

A francia elnöki hivatal közleményt adott ki, miszerint a francia belügyminiszter, amint lehet, Koppenhágába repül.

 

Összesen 365 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. február 15. 14:36
Ha abmohamedgyalázás belefér a szólásszabadságba akkor férjen bele az is hogy lehessen legalább kérdezni a holokauszt homályos területeiről vagy számairől...
Peter8811
2015. február 15. 13:11
The Arrow and the Song By Henry Wadsworth Longfellow I shot an arrow into the air, It fell to earth, I knew not where; For, so swiftly it flew, the sight Could not follow it in its flight. I breathed a song into the air, It fell to earth, I knew not where; For who has sight so keen and strong, That it can follow the flight of song? Long, long afterward, in an oak I found the arrow, still unbroke; And the song, from beginning to end, I found again in the heart of a friend.
kuwiq
2015. február 15. 11:46
Azért lövöldöznek, mert meg vannak győződve, hogy a végén úgyis kinyírják őket, és soron kívül a paradicsomba kerülnek, ahol osztályon felüli kiszolgálásban lesz részük, ráadásul konstans szüzek állnak a rendelkezésükre. A homokos harcosoknak is van szolgáltatás a túlvilágon, ha gyaurok elleni küzdelemben halnak meg. .
Kvasztics Fedor
2015. február 15. 11:09
Az egyik ember sunyin, rendőrök mögé bújva gúnyolódik, mert ő szabad. A másik egymagában, mindent vállalva reagál, mert ő valóban szabad, nem igényel védelmet, nem bújik senki mögé. Melyik a férfias viselkedés, a nyálas, védelem mögül gúnyolódó, észt osztó, szélsőséges "liberális", vagy az egymagában is kiállni kész, szintén szélsőséges választ adó lövöldöző?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!