Nem jön hozzánk Berlusconi

2013. december 04. 20:31

Esze ágában sincs külföldön indulni az EP-választáson Silvio Berlusconinak. Az olasz politikus nem kér kegyelmet, mert arra vár, hogy az államfő magától kegyelmet adjon neki. Berlusconi magát a legtapasztaltabb olasz politikusnak tartja, aki bármilyen problémát a lehető legjobban meg tud oldani.

2013. december 04. 20:31

Silvio Berlusconi, az ellenzékbe vonult Forza Italia elnöke hangsúlyozta, hogy az olasz újságokban megjelent hírekkel ellentétben nem akar külföldre menni, nem akarja magát külföldi országból jelöltetni az európai parlamenti választásokon. Magyarországot is a potenciális Berlusconit fogadó országok között jelölte meg az olasz sajtó Orbán Viktorral való közismert jó viszonya miatt. „Eszem ágában sincsen Bulgáriába vagy máshova menni. Olaszországban maradok” – jelentette ki.

Hozzátette: hiába veszítette el november 27-én szenátusi mandátumát, ettől még a politikából nem zárták ki. „Parlamenten kívüli politikai vezető leszek, mint Matteo Renzi, a balközép Demokrata Párt főtitkárjelöltje, vagy Beppe Grillo, az 5 Csillag Mozgalom vezére. Ők sem tagjai a római parlamentnek” – mondta Silvio Berlusconi. Megjegyezte, Olaszországban szükség van rá, máskülönben a szélsőséges erők, az ügyészek és bíróságok által hatalomra juttatott demokrata pártiak veszi át a hatalmat.

Ami az adócsalásért rá kiszabott ítéletet és a közhasznú munkavégzést illeti, Berlusconi szerint „elképzelhetetlen, hogy egy korombeli vállalkozó, sportember és államférfi szociális munkásokkal beszélgessen és így rehabilitálódjon, nevetséges lenne!”. Kijelentette, ő nem kér kegyelmet, hanem Giorgio Napolitano államfő saját kezdeményezésére részesítse őt kegyelemben.

„Én vagyok a legtapasztaltabb olasz politikus. Az egyetlen, aki bármilyen problémát a lehető legjobban meg tud megoldani” – mondta magáról Berlusconi. Hozzáfűzte, hogy a Forza Italia más pártokkal koalícióban indulhatna az európai parlamenti választásokon. „Az eurót idegen valutának tartom, de nem lesz könnyű kilépni belőle” – hangoztatta.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DezInf
2013. december 05. 09:58
Már senki sem akar hozzánk jönni? Már ígérni sem nagyon tudnak?
liberálzöld.
2013. december 05. 09:01
Ha nem jön hozzánk, akkor hol találkozik a két kis pöcs miniduce?
bookmark
2013. december 05. 00:08
Bevonták a Silvio útlevelét. Ki volt az az őrült, aki azt írta, hogy ide fog jönni? Nem hagyhatja el Olaszországot. Ennek tükrében az összes előttem való hozzászólás üres locsogás. De jó, hogy ilyen sok ideje van embereknek a semmiről vitatkozni.
potyka
2013. december 04. 23:34
De úgy volt csak ebbe a nem tudom mibe bele hallgattam, sajnos :( Valami zenét küldök neked hogy összemérjük a kettőnk közötti zenei igényességet. http://www.youtube.com/watch?v=Pc1uz-MzWRU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!