Több százan haltak meg szerdán Egyiptomban

2013. augusztus 15. 10:30

Hivatalos verzió szerint közel 300, az ellenzék szerint viszont 2000 embert öltek meg Egyiptomban a szerdai zavargások során, amikor a biztonsági erők felléptek a volt elnök híveivel szemben.

2013. augusztus 15. 10:30

Egyiptom ideiglenes kormányának elnöke védelmébe vette a Murszi-hívekkel szembeni brutális fellépést. Hádzim el-Beblávi szerint nem volt más út az anarchia megfékezésére. A miniszterelnök közlése szerint addig marad érvényben a szükségállapot, amíg szükséges.

Az egyiptomi hatóságok szerda este azt közölték, hogy már nincsenek harcok, és teljesen ellenőrzésük alatt tartják a Murszi mellett kiállók legfontosabb kairói gyülekezőhelyét.

Frissítés: Az egyiptomi egészségügyi minisztérium közlése szerint 525 halálos áldozata van a szerdai összecsapásoknak, közülük 43 rendőr. További 3600 ember sérült meg.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. augusztus 15. 19:04
Ja! Az új hatalom "jól" indul! Gondolom, van sok arab bögrés is.
egysegelem
2013. augusztus 15. 17:29
"Obama tells Egypt "traditional cooperation cannot continue" US president says that in wake of violence against civilians, Washington has canceled joint military exercise with Egypt; national security team to reassess other aspects of the relationship between the two nations." Az USA megszakitja a katonai egyuttmukodest a civil verengzes miatt.
Akitlosz
2013. augusztus 15. 17:29
A rendőrökért nem kár, a többieket sajnálom. :-( Egyiptomból legalább lehet tanulni ilyen az, amikor a "demokráciának" hazudott rendszer megmutatja valódi arcát. Magyarországon is lesz pár hasonló akciójuk a "demokratikus erőknek", ha egyszer a Jobbik nyeri a választást.
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 15. 14:17
Erről: "Egyiptom ideiglenes kormányának elnöke" nekem eszembe jut a 40 éves időtartam, amíg Magyarországon tartózkodott az "ideiglenesen itt állomásozó szovjet hadsereg".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!