Strasbourgi bíróság: Önkényes volt Timosenko fogva tartása

2013. április 30. 11:49

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága egyelőre nem jogerős ítéletében kimondta: önkényesen helyezték előzetes letartóztatásba az ukrán hatóságok Julija Timosenko korábbi ukrán kormányfőt.

2013. április 30. 11:49

Önkényesen helyezték előzetes letartóztatásba az ukrán hatóságok Julija Timosenko korábbi ukrán kormányfőt – mondta ki keddi, egyelőre nem jogerős ítéletében a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

A fogva tartás jogosságát később sem vizsgálták felül, Timosenkónak pedig nem volt módja kártérítést követelni, amiért jogellenesen tartották fogva – sorolta tovább kifogásait az EJEB. A testület azt a panaszt viszont nem tartotta megalapozottnak, hogy kórházba szállításakor tavaly áprilisban az ukrán szervek embertelen vagy megalázó bánásmódot tanúsítottak volna a volt miniszterelnökkel szemben.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. április 30. 14:01
ps: ha az izléstelenségnek lenne határa: http://elitedaily.com/money/bad-ass-russian-billionaires/
ciseaux
2013. április 30. 13:54
ps: egy kis fekete humor...Ismerve a a "Vag-Kelet"-i körülményeket, Timosenko élve megúszta! Még 6 év, és irány a Cote d'Azure...! Chodorkovszkij ügyvédei mikor itéltetik el Strasbourg-al az Orosz államot? Berezsovszkij már meghalt, Abramovics Chelsea-zik, .... http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2223241/Naomi-Campbells-Russian-billionaire-boyfriend-builds-house-looks-like-spaceship.html http://www.youtube.com/watch?v=vbucJO3zDCE http://news.yahoo.com/russian-billionaires-daughter-buys-onassis-island-skorpios-174822690.html
ciseaux
2013. április 30. 13:41
A Strasbourgi Bíróság mesélje már el nekem, hogy Timosenko miből lett Euro-milliárdos?
KannibálTatárÚr
2013. április 30. 13:18
"Önkényesen helyezték előzetes letartóztatásba az ukrán hatóságok Julija Timosenko korábbi ukrán kormányfőt – mondta ki keddi, egyelőre nem jogerős ítéletében a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB)." Ennek megitélése talán az ukrán bíróság joga. Az EJEB nem tartja tiszteletben az egyik ukrán hatalmi ágazat, az igazságszolgáltatás önállóságát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!