Elítélte az Európai Néppárt Robert Ficót

2013. március 27. 07:55

A jobbközép, kereszténydemokrata ernyőpárt politikai közgyűlése – 73 tagpárt negyven európai országból érkezett képviselője – kétnapos tanácskozást folytatott Brüsszelben, és egyebek között határozatot fogadott el a kisebbségek védelméről.

2013. március 27. 07:55

Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke közölte, hogy a politikai közgyűlés határozatban ítélte el Robert Fico szlovák miniszterelnök „kisebbségellenes, támadó jellegű megnyilatkozásait”, és felszólította az Európai Szocialisták Pártját, határolódjon el szlovák tagpártja vezetőjének „veszélyes és elfogadhatatlan” megjegyzéseitől.

A Néppárt Európa legnagyobb és legbefolyásosabb pártcsaládja. A 27-ből 14 EU-országban – valamint hat nem uniós európai országban – adja az állam- vagy kormányfőt. Néppárti politikus Herman Van Rompuy, az uniós országok csúcsvezetőit összefogó Európai Tanács elnöke, valamint José Manuel Barroso, az Európai Bizottság – az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézménye – elnöke. A 27 tagú Európai Bizottságban 13 néppárti politikus foglal helyet, és a Néppárt adja a legnagyobb frakciót az Európai Parlamentben.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2013. március 27. 13:49
2 év munkával egy semmire sem kötelező párt(család)nyilatkozat. Köszönjük az eu-nak az egyenlőséget!
medve
2013. március 27. 10:12
Köszönöm az EPP-nek. 1 szavazat az EP választásokon tőlem.
oskar
2013. március 27. 09:37
Mindkét ország népeinek az az érdeke, hogy barátságban, egyetértésben legyünk. Több mint ezer évig együtt éltünk.
pemetecukor
2013. március 27. 09:29
Sajnálom szegény Ficot, mennyi álmatlan éjszakája lesz! Egyébként érdekes, hogy pont most, hiszen a két ország külügyminisztere igen pozitívan nyilatkozott a megoldandó kérdésekről, mintha fáziskésésben lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!