Meteor keltett riadalmat Oroszországban

2013. február 15. 14:13

Egy meteor hullott le és robbant szét a Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben.

2013. február 15. 14:13

A meteorrobbanás által keltett lökéshullám jelentős anyagi károkat okozott, több mint háromszáz épületben törtek ki az ablakok. Az orosz belügyminisztérium sajtószolgálatának tájékoztatása szerint több mint ötszáz ember sérült meg, többségüket üvegszilánkok sebezték meg. A jelentések beérkezésével az adatok folyamatosan változnak, percről percre növekszik a sebesültek száma is.

A jekatyerinburgi csillagvizsgáló közlése szerint a Cseljabinszki és a Szverdlovszki terület, valamint Baskírföld és a Volga folyó középső és alsó szakaszánál elterülő vidék fölött haladt át a meteor közép-európai idő szerint hajnali 3 és 4 óra között. A ritka természeti jelenség nagy riadalmat keltett a dél-uráli térség lakossága körében.

Azt hittük, felrobbanunk” – panaszkodtak Cseljabinszk lakói az orosz hírtelevízió riporterének. A szibériai városban és környékén megnövelték a rendőrjárőrök számát. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma 20 ezer emberét mozgósította a meteorrobbanás következményeinek felszámolására és a becsapódás helyének megállapítására.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bulafon
2013. február 15. 19:19
Most akkor mi van ? ! Jön még egy ?
Akitlosz
2013. február 15. 19:13
Ha ez egy privát video, és az, akkor mi a francnak teszik ide be a cikkhez?
Gregorius
2013. február 15. 18:26
Valószínüleg egy hasonló, csak nagyobb darab robbant fel a légkörben 1909 körül a Tunguzka mellett. Szerencséjük volt azzal, hogy az egy még ritkábban lakott, nehezen megközelíthető szibériai terület.
tapsihapsi
2013. február 15. 16:57
wow! tényleg jó! aki nem tudná mi az azt hihetné hogy "egy jufó vót" :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!