Fizetett hirdetésekben követeli a Falkland-szigeteket Argentína

2013. január 03. 10:32

A brit kormányfőnek címzett hirdetésekben „gyarmattartó hatalomnak” nevezik Nagy-Britanniát, amely akadályozza Argentína területi integritásának helyreállítását.

2013. január 03. 10:32

Brit napilapokban elhelyezett, fizetett hirdetések formájában követelte csütörtökön a brit kormánytól a Falkland-szigetek feletti fennhatóság átadását az argentin elnök. Cristina Fernández de Kirchner – aki a felhívásban végig az Argentínában használatos Malvinas néven említi a szigetcsoportot – a XIX. századi gyarmatosítás „durva megnyilvánulásának” minősítette, hogy 180 évvel ezelőtt ezen a napon Argentínát „erővel megfosztották a Malvinas-szigetektől, amelyek 14 ezer kilométerre vannak Londontól”.

Kirchner a brit kormányfőnek, David Cameronnak címzett hirdetésekben „gyarmattartó hatalomnak” nevezi Nagy-Britanniát, amely szerinte akadályozza Argentína területi integritásának helyreállítását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!