Pórul jártak a román csempészek

2012. december 01. 15:52

Ritka pechje volt négy román csempésznek Máramaros megyében: a frissen beszerzett, 1500 csomag zárjegy nélküli cigarettadoboz tartalma értéktelen hamisítványnak bizonyult, az ukrán partnerek átverésére használt hamis pénzért magyarázkodniuk kellett, és végül még a rendőrség is elfogta őket – adta hírül szombaton az Evenimentul Zilei című román lap internetes kiadása.

2012. december 01. 15:52

A máramarosszigeti (Sighetu Marmatiei) határőrök szerint a rajtaütés a „szokásos” forgatókönyv szerint zajlott: a csempészek „előörs” autója haladt az árut szállító jármű előtt, de a határőrök elzárták az útjukat. Ekkor a csempészek az árut hátrahagyva mindannyian az előörsnek használt autón próbáltak menekülni, de rövidesen elkapták őket az utcán.

Az autókat a határőrség udvarán átkutatták, a négy elkövető ekkor szembesült azzal, hogy a frissen beszerzett 1500 cigarettásdobozból csak negyven tartalmaz árut, a többi fűrészporral volt tele. Az anyagi veszteség amúgy nem lett volna túl nagy, mert hamis pénzzel fizettek az ukrán partnereknek, csakhogy náluk is maradt 23 darab, azonos sorozatszámú, százlejes bankjegy, amelyeket a határőrök megtaláltak náluk. 

Az elkövetők ellen csempészésért és hamis pénz forgalomba hozásáért is eljárás indult.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2012. december 03. 08:34
Azért a Románoknak sem sikerül mindig elkapni őket.Mert ha ,igen akkor miből épültek a határ közeli településeken a csili-vili kacsalábon forgó paloták?
Next adósság
2012. december 03. 07:41
Tiszta MSZP-s társulat semmi sem valódi náluk csak a kettős állampolgárság. Hümm!
tunde04
2012. december 02. 07:50
nagyon ötletes dolog bekartonozva árulni a fűrészport. biztosan keresett árucikk.
nyugalmazott tanár
2012. december 02. 07:43
Mehet haza minden román hidegburkoló... :-))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!