Sarkozy kellett, hogy megegyezzenek a francia jobboldal vezetői

2012. november 27. 22:00

Nicolas Sarkozy személyes kérésére találkozott a francia Népi Mozgalom Unió elnöki posztjáért vitázó Francois Fillon és Jean-Francois Copé kedden, és megállapodtak abban, hogy új választást írnak ki a pártelnöki tisztségért.

2012. november 27. 22:00

Megegyezett a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) vezetői posztjáért több mint egy hete vitázó Francois Fillon volt kormányfő és Jean-Francois Copé pártfőtitkár: referendumot írnak ki a párttagoknak arról, hogy megismételjék-e az elnökválasztást, amely patthelyzetet eredményezett.

Az újabb szavazásra – amelynek részletei még tisztására várnak – decemberben vagy januárban kerülhet sor. A Nicolas Sarkozy megüresedett helyére pályázó két rivális a volt elnök személyes kérésére találkozott kedden.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!