Orbán: Sokat tanulhatunk az osztrákoktól

2012. június 12. 16:01

Orbán Viktor avatta fel a bécsi Ringturmot beborító négyezer négyzetméteres képzőművészeti alkotást.

2012. június 12. 16:01

Sok tanulnivalójuk van még a magyaroknak az osztrákoktól Orbán Viktor miniszterelnök szerint, aki azt mondta, az elmúlt 40-45 év gazdasági teljesítménye alapján Ausztria tekinthető Európa legsikeresebb országának

A magyar kormányfő erről azon a keddi rendezvényen beszélt, amelyen Werner Faymann osztrák kancellár társaságában felavatták a húszemeletes bécsi Ringturmot, Ausztria első irodaházát beborító, négyezer négyzetméteres felületű képzőművészeti alkotást, Fehér László Társaság című művét.

„Ha irigy lennék, akkor irigykednék” – mondta Orbán Viktor az osztrák gazdaság számaira utalva, megjegyezve például, hogy Ausztriában a legkisebb a munkanélküliség Európában. Beszédében kitért arra, hogy a sikeres európai válságkezeléshez sokszínűségre van szükség, amelyhez a művészetből lehet inspirációt meríteni.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tylerdurden
2012. június 12. 18:42
schüsselre gondolt, mehet a koala a szélsőjobbal
MikkaMakka
2012. június 12. 18:40
h a cikkhez is hozzászóljak, szinte hihetetlen h végre egy eu-s országot állít példaképnek Orbán
bolá
2012. június 12. 18:07
Azért jó lenne a történelmet ismerni! Az északi országok nem azért sikeresek, mert dolgosak, serények, a déliek meg azért sikertelenek, mert nem dolgoznak, lusták – akinek több kell erről, itt elemezheti: http://stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=ANHRS –, hanem mert a II. VH után az északiak SEGÉLYT kaptak – a gyengék kedvéért a segélyt nem kell visszafizetni, ellentétben a hitellel, amelyet kamattal kell visszafizetni, és a déliek, mivel nem vettek részt a VH-ban, nem kaptak, pedig előtte náluk polgárháború ugyanúgy letarolta az országot, lásd Spanyolország, vagy ha kaptak is, akkor után rombolt le mindent polgárháború lásd Görögország. http://hu.wikipedia.org/wiki/Marshall-terv Segélyt mi sem kaptunk, mert briliáns közgazdászaink remek tanácsára nem vettünk részt a Brady-tervben!
HattoryHanzo
2012. június 12. 16:48
Bizony, Viktor, rengeteget tanulhatnál: "2012. május 26., szombat - Werner Faymann osztrák kancellár szombaton találkozott a dalai lámával Bécsben. Fényképekkel illusztrált osztrák online médiajelentések szerint Werner Faymann kancellár szombaton Bécsben Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek társaságában együtt reggelizett a tibeti vallási vezetővel, akivel Michael Spindelegger alkancellár egy nappal korábban találkozott."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!