Még a stabilitási eszközt is leminősíthetik

2011. december 06. 16:01

Az euróövezet pénzügyi stabilitását szolgáló mentőrendszer AAA minősítését is negatív kihatású vizsgálat alá vette az S & P.

2011. december 06. 16:01

Az euróövezet pénzügyi stabilitását szolgáló mentőrendszer (EFSF) lehetséges legjobb, AAA hosszút távú osztályzatát is negatív kihatású felülvizsgálat alá vette kedden a Standard & Poor's. Az EFSF AAA besorolásának alapja az AAA minősítésű tagállamok részéről várható feltétlen, visszavonhatatlan és időbeni garanciavállalás, valamint az EFSF tartalék értékpapír-állomány volt.

A hitelminősítő közölte: ha az EFSF-re garanciákat nyújtó államok besorolását rontaná, akkor az EFSF megítélését a legalacsonyabbra visszasorolt tagország új minősítésének szintjére csökkentené.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2011. december 07. 08:26
Sőt! Ezentúl még a hagymát is hagymával esszük!
Gombóc XVI. Artúr
2011. december 06. 22:55
Tessék mondani, a hitelminősítőket ki minősíti?
öszödibeszéd
2011. december 06. 22:43
Én meg - ennek kapcsán - szerencsétlen millás haverjaink legutóbbi happeningjén röhögök, a "bóvlis" tüntetésükön, mert elvakult Orbán-gyűlöletükben megint sikerült valamit nagyon komolyan venniük, amit át kellett volna előbb gondolniuk. Most újra hülyét csináltak magukból, mivel már az egész világ komolytalannak tartja ezeket a hitelminősítgetéseket.
gudmen
2011. december 06. 22:05
Megint nem értem a dolgot..a nagytudásu minösitgetök szakértelme hol volt amikor az ireket a AAA-ra osztályozták 3 perccel a válság kirobbanása elött vagy amikor a görögökkel vetették fel az euromilliárdokat mert hüde de rendben van a gazdaság. Kokler banda egytöl egyig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!