Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kadhafi ismét ellenállásra buzdított

2011. szeptember 02. 08:32

Átállt a líbiai felkelők oldalára Bagdadi Mahmúdi, aki öt éven át volt Líbia miniszterelnöke. Moammer Kadhafi újabb hangüzenetben szólított fel a felkelők és a gyarmatosítok elleni harcra.

2011. szeptember 02. 08:32

A Kadhafi-rezsim utolsó miniszterelnöke átállt a líbiai vezetőt megbuktató felkelők oldalára - ezt maga Bagdadi Mahmúdi jelentette be csütörtökön az al-Arabíja televízióban. A politikus 2006-tól volt Líbia miniszterelnöke, ezzel párhuzamosan pedig Líbiai befektetési ügynökség, illetve a Líbiai kőolaj- és földgáztanács elnöke is ő volt.

Bejelentem, hogy megadom magam a forradalomnak. Líbia jóléte és a líbiai nép jogai mellé állok. Azt kívánom, hogy fejeződjék be a vérontás, és azonnal legyen béke” - közölte a kormányfő, aki állítása szerint Líbiában tartózkodik és kapcsolatban áll a felkelőkkel.

Moammer Kadhafi csütörtök késő esti hangüzenetében városi gerillaharcra biztatta a hozzá hű erőket. A damaszkuszi ar-Rai tévécsatornán lejátszott üzenet leszögezi: „A cél az ellenség megölése ott, ahol van, legyen az líbiai vagy külföldi” Kadhafi szerint a NATO vezetőinek célja valójában Líbia gyarmatosítása és olajkészletének megszerzése.

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionelle
2011. szeptember 02. 13:58
"Szereny velemenyem szerint ha csak egy "sajat" rezsimet kell eltartani, az kevesebbe kerul mintha egy sajat rezsimet IS meg meg kulfoldi megszallokat IS." Milyen megszállókat? Kadhafi külföldi zsoldosaira gondolsz? Kár hogy ilyen mélyre zuhantunk szellemileg, hogy még a legsötétebb, legbrutálisabb diktátoroknak is benyalunk meleg szarig, csak azért mert utáljuk a nyugati politikusokat.....Mikor értjük már meg hogy ezek nem alternatívák? Kadhafi pont olyan aljas besúgóhálozatot működtetett mint Sztálin, értelmetlen háborúkban sok líbiai halt meg Tanzániában, Csádban, Egyiptomban. 50 milliárd dollárt menekített ki külföldre mindenféle felhatalmazás nélkül. Az ingyen egészségügy és oktatás az létezett, csak akinek volt pénze inkább kiment külföldi kórházba mert otthon nem volt minőség. Sok helyen tiltva volt az idegennyelv oktatás. Nincs civil társadalom, nincs sportélet, nem lesz könnyű az ország felépítése.... Kadhafi egy elmebeteg senki nem fogja megszállni Líbiát, senki nem fogja ellopni az olajat. A koncessziók eddig is voltak, ezután is lesznek, külföldi cégek nélkül nincs olajtermelés.Erre jó példa Mexikó.
Csigorin
2011. szeptember 02. 13:14
Szereny velemenyem szerint ha csak egy "sajat" rezsimet kell eltartani, az kevesebbe kerul mintha egy sajat rezsimet IS meg meg kulfoldi megszallokat IS. Szoval Libia jobban nem fog jarni mint eddig, szarabbul fognak elni mint eddig, de lesz joguk emiatt sirankozni az utcan... sokra mentek vele
már foglalt
2011. szeptember 02. 12:45
Kadhafi már rég másik országban van... azért kedves tőle, h kinyiratja a hozzá hű embereket
Honfi-fi
2011. szeptember 02. 12:17
A CNN, biztosan átvette a tv2-ő hírkreáló, hamisító módszerét. Csak ez lehet miiiii? Olyan hülyék vagytok, mint 6 pár csendőrcsizma lábszaggal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!