Magánkihallgatáson fogadja Schmittet a pápa

2010. szeptember 10. 12:36

Nyári rezidenciáján fogadja Schmitt Pál köztársasági elnököt XVI. Benedek pápa. Schmitt ezután Tarcisio Bertone bíborossal, a vatikáni államigazgatás vezetőjével és Giorgio Napolitano olasz államfővel találkozik.

2010. szeptember 10. 12:36

Magánkihallgatáson fogadta Schmitt Pál köztársasági elnököt péntek délelőtt nyári rezidenciáján XVI. Benedek pápa. Az audiencia előtt az államfőt svájci gárdisták díszsorfala köszöntötte, a magas rangú vendégeknek kijáró ceremónia szerint. Schmitt egy XVII. századi rézmetszetű térképet visz ajándékba a római katolikus egyház fejének.

A pápával folytatott négyszemközti beszélgetés után Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral találkozott a köztársasági elnök, majd délután udvariassági látogatást tesz Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnöknél. Este az olaszországi magyar közösség tagjaival találkozik a Római Magyar Akadémián, ezután pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai tiszteletére rendezett vacsorán vesz részt.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machiavelli
2010. szeptember 11. 12:01
Csak nem egyedüliként lesz olyan alkotmányunk az €U-ban, amiben Isten és a kereszténység a társadalom alapjaként van megemlítve és ahol ehhez minden zsidónak és muszlimnak alkalmazkodnia KELL. És most az istentagadó, liberális zsidókról, valamint a nyugati világot gyűlölő muszlimokról van szó, mindenkiről, aki elvárja, hogy gondoskodjon róla ez a társadalom, de mérhetetlenül gyűlöli is. A majdani társadalmi vitában elválik majd a szar a víztől, meglátjátok mennyi harcos jobbikos lesz, akik hithű ateistaként ellenzik majd a történelmi alkotmányt!
gabuci
2010. szeptember 11. 03:12
Ez a csekély értelmű Schmitt Pali tényleg elhiszi magáról, hogy egy fontos ember, mert a főnöke kijelölte viccköztársasági elnöknek? Szerintem a lelke mélyén tudja magáról, hogy csak egy pitiáner szerencselovag akit még főpolgármesternek sem választottak meg.
vendée
2010. szeptember 10. 14:21
Utoljára, lassan: Mi fáj abban, hogy a római katolikus egyház feje fogadja a Magyar Köztársaság elnökét? Tudod, mint a hadseregben a tisztelgés, nem a személynek, hanem a rendfokozatnak szól!
El Topo
2010. szeptember 10. 14:19
Azon tűnődöm, pukkedlizett-e olyan sikkesen, mint Szily Katalin?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!