Vallási zavargás Guineában

2010. február 07. 12:22

Keresztények és muzulmánok csaptak össze az afrikai országban.

2010. február 07. 12:22
Keresztények és muzulmánok csaptak össze Guinea keleti részén pénteken és szombaton. A vallási felekezetek hívei a nyugat-afrikai ország délkeleti térségében lévő városában, Nzérékoréban csaptak össze. Lőfegyverekből leadott lövések is hallatszottak, Szombatra már lehiggadtak a kedélyek, de szórványos lövöldözések még előfordultak. Rendőrségi források szombaton 29 sebesültről számolt be, és mint mondták: nyolcnak közülük aggodalomra ad okot az állapota. Két személyt eltűntként tartanak nyilván.

A két felekezet között január 29-én támadtak nézeteltérések. Muzulmán fiatalok egy mecsetet fémkordonnal vettek körül a pénteki ima idejére, Egy keresztény asszony a piacról hazatérőben át akart jutni az útakadályon, de a muzulmánok nem engedték továbbhaladni, hanem zaklatták őt. Az asszony állítása szerint rizzsel tömött zsákját és pénzét is elvették tőle feltartóztatói.

A keresztények az asszonyon esett sérelmeket akarták megtorolni pénteken azzal, hogy az imát megzavarják. Motorkerékpárjaikkal megállás nélkül száguldoztak a mecset körül, majd az ima végeztével bezárták az épületet. Ez felbőszítette a muzulmánokat, akik a hatóságokat azzal vádolták, hogy a keresztényekkel vállalnak cinkosságot. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!