Eladják az Abbey Road-ot

2010. február 16. 14:22

Nehéz helyzete miatt az EMI eladná a legendás londoni Abbey Road stúdiókat, a Beatles, a Pink Floyd és más zenekarok klasszikus lemezfelvételeinek helyszínét.

2010. február 16. 14:22
A Beatles, a Pink Floyd és a Radiohead lemezfelvételeinek is helyt adó londoni Abbey Road stúdiók eladása révén az EMI csökkenteni szeretné tetemes adósságát. A zenekonszern a 2009 márciusáig tartó üzleti évben csaknem 544 milliárd forintnak megfelelő veszteséget halmozott fel és fizetési nehézségektől is tartott.

Az EMI 80 évvel ezelőtt tett szert a stúdiókra, amelyeket a második világháború idején propagandacélokra használtak, itt vették fel a kormány hanganyagait. Később a Beatles mellett a Pink Floyd és a Radiohead is vett fel lemezeket az Abbey Roadon, és itt rögzítették A gyűrűk ura filmzenéjét is. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!