Chávez határokat tologatna

2010. február 23. 19:46

Venezuela elnöke visszaadná Argentínának a Falkland-szigeteket. Chávez elnök saját műsorában üzent a brit uralkodónak.

2010. február 23. 19:46
Közös közleményben biztosították a latin-amerikai állam- és kormányfők támogatásukról Argentína törvényes jogait a Nagy-Britanniával fennálló szuverenitási vitában. Argentínát sérti, hogy egy brit vállalat olajkutatásba fogott a Falkland-(Malvin-)szigetektől száz kilométeres távolságra. Mint emlékezetes, 1982-ben, Margaret Thatcher idején Argentína önhatalmúlag elfoglalta a szigetcsoportot, mely 1833 óta brit fennhatóság alatt állt. Az összetűzés végén Nagy-Britannia visszaszerezte a területet.

Hugo Chávez venezuelai elnök „Alo Presidente” című műsorában üzent a Királynőnek: „Észrevehette volna, hogy a birodalmak kora lejárt! Adja vissza a Malvin-szigeteket az argentin népnek!”.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2010. február 24. 18:23
én meg javaslom, hogy Venezuela kerüljön vissza Spanyolországhoz... vicces srác ez a Chávez
kispufi
2010. február 24. 10:19
Békebíró a javából. neki aztán köze van hozzá. előtte mondjuk azért egyeztethetett volna a még autentikusabb Iránnal és Észak-Koreával, s utána minderről egy elvtársias hangvételű nyilatkozatot adhattak volna ki. Dolák-Saly zseniális Madáretetője jut eszembe, ott szerepeltek olyasmi újsághírek (nem pontosan, csak lényegileg idézve), hog Madagaszkár és Kolumbia külügyminisztere megállapodott abban, hogy amennyiben egy török állampolgárt baleset ér Új-Zélandon, úgy Mongólia kártérítést köteles fizetni Izlandnak.
tanarseged ur
2010. február 24. 00:22
És a békákat sem kérdezi meg senki, hogy melyik országhoz tartozzon a mocsár.
bz249
2010. február 23. 23:42
Végülis csak 70% brit a szigetek lakosságának. Miért ne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!