Sólyom László Szatmárcsekén

2010. január 17. 16:07

A köztársasági elnök egy istentisztelet után beszélt a Magyar Kultúra Napján.

2010. január 17. 16:07
Határainkon kívül a magyar anyanyelv használata a nyilvánosságban és az államéletben is egyszerre általános emberi jogi kérdés - mondta Sólyom. Szerinte a magyar nyelvért elsősorban az országhatáron kívül élőknek kell naponta áldozatot hozniuk az asszimilációs nyomás ellenében. A köztársasági elnök kiemelte, hogy a magyar nemzet mint kulturális értelemben vett nemzet alapja a nyelv. 
 
Sólyom László elnöksége egyik fő törekvésének nevezete, hogy Európában is megismertesse és elfogadtassa a határoktól és állampolgárságtól független kulturális nemzet fogalmát. 
 
A köztársasági elnök Szatmárcsekén a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett ökumenikus istentiszteleten és megemlékezésen vett részt a helyi református templomban. 
 
A ceremónia után Sólyom László koszorút helyezett el a református temetőben a Kölcsey Emlékműnél.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!