Büntetnék a blaszfémiát az írek

2010. január 15. 13:37

Akár huszonötezer eurós bírságot is kiszabnának.

2010. január 15. 13:37
A „szabadságtipró, buta és veszélyes” törvény ellen kampányt indított többek között az Ateista Írország nevű csoport. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet sajtószabadságért felelős tisztviselője, Haraszti Miklós is elítélte a törvényt és azonnali eltörlését kéri Dublintól. Szerinte a törvény egyfajta visszalépést jelent és a nemzetközi közösségre is rossz fényt vet, az istenkáromlás büntetése visszaszorítja a társadalom szabad kommunikációját.

A törvény január 1-jén lépett életbe, ennek megfelelően blaszfémiának számít bármely vallás szent dolgaira vonatkozó témában nyilvánosságra hozni vagy kimondani erősen bántó vagy gyalázó kijelentéseket, amelyek szándékosan sértik az adott valláshoz tartozókat.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csőretölcs
2010. január 16. 04:21
ÜÜÜGEN? Nos, aki a Magyarok Istenére, Tengrire egy rossz szót emel, nyársra húzassék, ha nő; bal keze vétessék, ha ember; ha pedig zsidó, seprűztessék ki a Várossból !! (Bajik törvényei szerént rendelé Kündü)
bmucsai
2010. január 16. 00:16
"blogen" ! Nem tudom miért, de részletesen ismerteted itt a szubjektív idealizmus téziseit. Ha nincs objektív valóság, akkor a föld lapos és a Nap és a Hold forog a föld körül.
Nemhivo
2010. január 15. 22:57
..Hát..pl:.szerintem ilyenkor már elég sokan dugnak..és ezt tuttira mondom!...noha konkrétan egyről sem "tudok"...de azért valszeg igazam van..))
blogen
2010. január 15. 22:50
Amiről nem tudok, az számomra nem létezik, amiről egyetlen ember sem tud, az az emberiség számára nem létezik. Egyszerűen nincs, ha majd tudomásunk jut, akkor lesz, de addig nincs. Mondj már valamit amiről nem tudsz, de létezik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!