Az oroszok tűzszünetet hirdethetnek

2023. április 10. 10:17

Az ortodox húsvét miatt elhallgathatnak a fegyverek, de mások szerint ez is csak egy trükk.

2023. április 10. 10:17
null

Az Institute for the Study of War (ISW) arról értekezik napi jelentésében, hogy Moszkva az ukrán ellentámadás késleltetésére használhatja a közelgő, április 16-i ortodox húsvéti ünnepnapot. Szerintük az oroszok a vallási ünnepnapra hivatkozva tűzszünetre szólíthatnak fel. Hozzátesszük, a pápa is felszólalt a tűzszünetért, nem csak az oroszok:

Az amerikai kutatócsoport szerint ugyanakkor a Kreml sorozatosan próbálja befolyásolni a helyzetet: a 2022-es ortodox húsvét idején például elutasították az ukránok által javasolt tűzszünetet, írják, mert akkor még az oroszok kezében volt a kezdeményezés. Aztán az ortodox karácsony idején tűzszünetet kértek, az ISW szerint azért, hogy időt tudjanak nyerni az offenzívára való felkészülésre.

és fel tudnának készülni az ukrán ellentámadásra.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. április 11. 04:37
"Az oroszok tűzszünetet hirdethetnek" xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD firkál a sportszelet xDDDDDDDDDDDDDDD pisi,kaki, peluci XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Banyartibi
2023. április 10. 18:20
Egyszer már volt orosz tűzszünetet vallási ünnep miatt, a retkes mocskos ukrán akkor is azt mondta ez csak trükk, pedig nem az volt..
masikhozzaszolo
2023. április 10. 16:57
Focimeccs lesz?
mamarizsa
2023. április 10. 14:17
Karácsonykor is trükközött vele a ruszki. Hazudoznak össze-vissza..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!