Több magas rangú orosz tisztet is kirúghatott Putyin

2023. április 25. 19:20

Rusztam Muradov vezérezredes elbocsátásának oka például a nagy veszteség lehet, amit az oroszok Vuhledar városánál szenvedtek el.

2023. április 25. 19:20
null

Egy ismert orosz katonai blogger azt állította, hogy Vlagyimir Putyin április 20-án aláírt egy rendeletet, amely egy sor katonai változtatást vezetett be. Ezek között szerepelt a keleti katonai körzet parancsnokának, Rusztam Muradov vezérezredesnek a menesztése – számolt be a Sky News, és nyomán az Index.

A blogger szerint a tábornok kirúgásának oka Vuhledar januári ostroma, amely végül sikerrel zárult ugyan, de rengeteg áldozatot követelt orosz részről.

Emellett szóban forgó rendelet állítólag a Nyugati Katonai Körzet korábbi parancsnokát, Alekszandr Zsuravljov vezérezredest is nyugdíjaztatta.

A blogger állításai összecsengenek a Kreml jelentésével, miszerint április 19-én Putyin elbocsátotta Szergej Avakjansz a csendes-óceáni flottaparancsnok admirálisát.

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DonCiccio
2023. április 26. 06:10
,,flottaparancsnok admirálisát.". ?????? Van itt minden ...... Olvasószerkesztő viszont nincs
LancelotDuLac
2023. április 26. 04:07
A lerombolt híd alatt tehetetlenül hagyott oroszok nem tudnak megszökni az ukrán harcosok elől! szemét, takonygerincű Putyin. https://www.youtube.com/watch?v=l6v8jilrP3U Bemutatva ennyi idővel ezelőtt: 12 óra Az ukrán ejtőernyősök fegyveres drónokkal robbanóanyagokat dobtak az orosz lövészárkokra. ez csúnya! 2023. ápr. 25 https://www.youtube.com/watch?v=b4hsG2SRtwg
felcsutfan
2023. április 26. 00:02
Putyin kicserélt néhány bútort a kuplerájban, hátha attól jobban fog menni az üzlet :D
Bell & Sebastian
2023. április 25. 23:17
Ha Putyin átmozgatta a figurákat a táblán, akkor annak oka volt. Igazából mindenki azt találgatja, de miért? Ha volt ilyen, akkor erről már 100 elemzés született orosz portálokon, amelyekből jóval több találja el a helyes választ, mint mondjuk a teljes NATO brainstorming. Van egy különös szokása Putyinnak, ha valakit új helyre tesz, írásban odaadja neki a feladatát, amit nyilvánosságra is hoznak. Abból már sok mindent ki lehet következtetni alapszintű tájékozottsággal. Tehát az egész mondókám lényege az, ha érdekel valami, ne találgass, nézz utána magad. Aki keres, az talál. (Ha megfelelő keresőmotort használ.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!