Lengyel EP-képviselő: Egyre inkább belefárad egész Európa a háborúba

2023. február 07. 10:30

A Magyarországgal kapcsolatos brüsszeli álláspontot is kritizálja a Do Rzeczy szerzője.

2023. február 07. 10:30
null

A Do Rzeczy szerzője azt írja publicisztikájában: nem lepődött meg azon, hogy a legfrissebb, Ursula Von der Leyen által bejelentett európai szankciókat még mindig nem fogadták el. Ezt öt okkal magyarázza, amely közül az első az, hogy „nem elég a szankciókat elfogadni, meg kell győződni arról, hogy be is tartják őket”.

A második ok a szerző szerint az, hogy számos ország kapott mentesítést a szankciók alól. Ez pedig a többi tagállamot is arra ösztönzi, hogy a szankcióknál saját érdekeit vegye figyelembe, példaként említve Olaszországot, vagy Belgiumot. 

A harmadik pont a lengyel lap szerint az, hogy a szankciók elfogadása egyre hosszabb időt vesz igénybe, mivel 

a háború kirobbanását követő morális megbotránkozása a Nyugatnak már rég véget ért”.

A negyedik ok az, hogy az európai kontinens országai egyre inkább kifáradnak, és itt nem csak Németországról, vagy Franciaországról van szó a cikkíró szerint, hanem Közép-Kelet-Európa államairól is, Csehországról, Szlovákiáról, Bulgáriáról, Szlovéniáról. 

Az ötödik pontban pedig szóba kerül Magyarország is. Mint a szerző fogalmaz:

Fekete báránnyá tenni az olyan tagállamokat, mint Magyarország arra fogja sarkallni ezeket az országokat, hogy ha már amúgy is kapják a pofonokat, akkor legalább okkal verjék őket”

– zárja gondolatsorát a szerző, hangsúlyozva, hogy Magyarország egyébként úgy „fekete bárány” az Európai Unióban, hogy minden oroszellenes szankciót megszavazott. 

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2023. február 07. 19:47
.
KBA98
2023. február 07. 16:41
ez a vén kurva mennyit kap z-től?
mokány
2023. február 07. 16:29
Pedig még csak az elején járunk .
Atti bá
2023. február 07. 15:34
Amikor egy nyanya szerelmes lesz, és még pozíciója is van. "Hüje" pic.a.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!