Magyarország történetének legkedvesebb politikusára, Göncz Árpádra emlékeztünk

2023. január 21. 13:48

A hatalom szájából szólhat emberi hang is.

2023. január 21. 13:48
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„Az elmúlt egy évben Magyarország történetének talán legkedvesebb politikusára, Göncz Árpádra emlékeztünk. Ez a szó, hogy kedves, valahogy nem szerepel a szókészletben, amivel politikusokat jellemezni szoktunk. Erőskezű, határozott, az persze igen, de a kedves talán már soha. Pedig amikor Göncz Árpádra emlékezünk, nemcsak egy csodálatos emberre gondolunk, hanem arra is, hogy lehet másképp. A hatalom szájából szólhat emberi hang is. Ha van benne a másik iránti tisztelet, megbecsülés, empátia és szeretet, az nem puha vezetővé, hanem államférfivá teszi a politikust.

Ő így fogalmazott: »Olyan előadásban, amelyben mindenki ordít, azt hallják meg, aki csöndesen szól.« Köszönöm mindenkinek, aki a Göncz Árpád centenárium programjain és kiadványain dolgozott, és mindenkinek, aki hozzájárul ennek a páratlan irodalmi, politikai és emberi életműnek a gondozásához.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. január 24. 02:44
Cellatársától, Dénes Jánostól tudom, hogy börtönspicli volt.
Vasgyari Tibi
2023. január 22. 23:42
A politikus, aki ráadásul államfő, az legyen következetes, elvhű, államfőként az egész országot képviselje, Göncz nem ilyen volt, inkább az SZDSZ érdekeit képviselte, így a kedvessége nem sokat ér, inkább jó irodalom tanár lehetett volna.
akiaki
2023. január 22. 23:35
lepkeszájú karácsony, ennyi szart a szádba nem adhatnak!
Igazszó
2023. január 22. 22:01
Nem volt még olyan aljas balfasz, mint a patkány, amelyik 8 év alatt 4 alkalommal sértett alkotmányt - úgy, hogy ezt még az elvbarátai által uralt bíróság is kimondta róla. Szóval emlékszünk a patkányra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!