Gyöngyösi Márton írt a Jobbikból kilépett Varga Ferencnek: Becsaptál minket és az ügyünket

2023. január 09. 17:51

„Nem igazán értem, miért? Vitáid voltak a képviselőtársaiddal? Nos, ilyen a politika. Ez nem a bolsevik párt és nem is a Fidesz” – az elnök levélben kereste meg volt párttársát, a Jobbikból kilépett roma politikust.

2023. január 09. 17:51
null

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke hosszú nyílt levelet írt Varga Ferencnek, a Jobbikból kilépett roma politikusnak. Mint Gyöngyösi írta, Varga Ferenc „nem mindennapi kiváltságban részesült”„a Jobbik számos, évek óta keményen dolgozó, magát képző, tehetséges tagját előzted meg, és ülhettél be az Országgyűlésbe úgy, hogy szinte nem is ismertünk még”.

Nem érti Gyöngyösi, hogy miért lépett ki Varga

Gyöngyösi a nyílt levélben hosszan kérdezgette Vargát, hogy megtudja a kilépés indokát: „Nem igazán értem, miért? Vitáid voltak a képviselőtársaiddal? Nos, ilyen a politika. Ez nem a bolsevik párt és nem is a Fidesz, ahol mindenkinek mindenkivel mindenben száz százalékosan egyet kell érteni.

Te meg sem mérettetted magad egyéni körzetben. Minden szavazat, amelynek köszönhetően ma a Parlamentben ülsz, a Jobbik listájára érkezett. A Te szavazóid azok az emberek, akik a Jobbikra szavaztak, és akiket Te most elárultál. Azt reméled, hogy független képviselőként majd jobban fogsz dolgozni? Hát nem tanultál semmit az elmúlt fél évben, amióta képviselő vagy? Nem tudod, hogy egy független képviselőnek még annyi lehetősége sincsen, mint annak, aki egy frakció tagja? Azt mondod, hogy a cigányságot akarod szolgálni. Mégis hogyan? Hajnali 2-kor napirend után elmondott beszédekkel? És akkor a legrosszabbat már fel sem hozom: ha esetleg külső hatásra döntöttél úgy, hogy elhagyod a közösséget, amelytől bizalmat és képviselői helyet kaptál.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. január 11. 07:37
Göngy Gyagya. Te is . Vonaglógábor is. Schneider is Jakab disznó is. Bangóné is Kurcsány is.
Hohokam
2023. január 10. 10:00
Biztassa és erősítse Gyöngyösi urat az a tudat és meggyőződés, hogy a bentmaradt Jobbik tagok mindegyike talpig becsületes, hazáját semmi pénzért el nem adó, az igazsághoz és a becsületességhez minden körülmények között kíméletlen őszinteséggel ragaszkodó, nemzetellenes és idegen érdekeket semmilyen módon nem szolgáló hazafi. Úgy vannak listázva és javadalmazva. Vele az élen.
Ekeke
2023. január 10. 05:14
"Tudhatod jól, hogy a Jobbik számára a cigányság felzárkóztatása és integrálása a kezdetektől fogva a nemzeti sorskérdések közé tartozott." De megváltozott ez a mese (is)... Muhaha
zuriktodor
2023. január 09. 23:02
Ez kérem cigányútra ment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!