A moldovai hírszerzés szerint jövőre ők következnek

2022. december 19. 21:07

Az Ukrajnával határos Moldova hírszerzése attól tart, hogy az országot jövőre orosz támadás éri –közölte Alexandru Musteata, a hírszerzés vezetője az állami televízióban.

2022. december 19. 21:07
null

Alexandru Musteata a moldovai hírszerzés vezetője szerint „nem az a kérdés, hogy az Oroszországi Föderáció újabb offenzívát indít-e a Moldovai Köztársaság területe ellen, hanem az, hogy mikor”. Úgy vélte, ez már az év első harmadában megtörténhet.

A hírszerzési vezető azért említett újabb offenzívát, mert a Moszkva-barát, szakadár Dnyeszter melléki területen már állomásoznak orosz békefenntartók. A térség az 1992. évi polgárháború után kinyilvánította függetlenségét Moldovától, de ezt egyetlen ENSZ-tagállam sem ismeri el.

Musteata arról beszélt, hogy hírszerzési értesülések szerint

Oroszország össze akarja kapcsolni területével a Dnyeszter menti Köztársaságot és Moldovát.

Vlágosan megmondhatjuk, hogy ide akarnak jönni – mondta Musteata, aki szerint a moldovai fővárossal, Kisinyovval kapcsolatos orosz katonai tervek egyelőre nem világosak,

de a veszély valódi és nagyon magas.

(MTI)

A nyitóképen kormányellenes tüntetők láthatók Kisinyovban. Fotó: Vudi Xhymshiti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. december 21. 17:20
Akkor a Moldovai hírszerzés már tudja, hogy jővőre Oroszországgal kesznek határosak? Egyébként ennek a hírnek másképpen semmi értelme, nem más csak hangulatkeltés!
Ólat a trolloknak
2022. december 20. 13:16
Titeket a tesók fognak megszállni.
kamasuka
2022. december 20. 13:10
Mert ők a Soros? ;)
ChatBot
2022. december 20. 11:11
Elméletileg jogos az aggodalom. De az ukránok olyan alaposan megpicsázzák épp az oroszokat, hogy egy pár évtizedig biztos nem indítanak háborút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!