Primitív pengeváltásba ment bele Greta Thunberg, napirenden a kispénisz-energia

2022. december 30. 06:00

Volt benne pénisz, luxusautók meg egy egykori kickboksz-bajnok is.

2022. december 30. 06:00
null
Veczán Zoltán

A szemlék korát éljük, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy lecsúszott valóságshow-szereplő és egy felfuttatott klímaaktivista twitteres odamondogatásból Magyarországon mindenképpen hírnek kell lennie. Nem maradhatunk ki a jóból: mi is feldolgoztuk a magyar sajtót tematizáló, „kulcsfontosságú” hírt.

Szóval az történt, hogy a brit-amerikai Andrew Tate – aki korábban kickbox-bajnok is volt (19 mérkőzéséből 17-et megnyert, 2011-ben kiütéssel lett világbajnok), aztán szerepelt a 2016-os Big Brother című műsorban, és noha egyébként édesapja afroamerikai, rasszista és nőgyűlölő megjegyzések miatt (a nők helye a konyhában van és társai) több platformról kitiltották, ami azért is kellemetlen, mert karrierje után influenszerként próbált érvényesülni –

luxusautóival és azok károsanyag-kibocsátásával provokálta Greta Thunberget a Twitteren.

Hozzátette ráadásul üzenetként azt is, küldje el az e-mail címét, hogy arra megírhassa a 33 darab járgánya listáját és azok kibocsátási adatait.

Mire Greta Thunberg (pontosabban az oldalát kezelő valaki) azt válaszolta, hogy „Igen, kérlek, világosíts fel. Írj nekem a [email protected], vagyis

a kispéniszenergia@legyenéleted.com-ra.

Ez történt, illetve aztán volt még egy visszaszólás is. És lehetne igazából ebből egy publicisztikai írást is közölni arról, hogy a Telex milyen varázslatos módon jeleníti meg az egyoldalú drukkerújságírás legszebb hagyományait (Greta leírása: „világhírű”, „még mindig nagyon fiatal”, „tinédzser” – értsd: híres és cuki, nem lenne szabad bántani; Tate leírása: „próbált meg keménykedni”, „nőgyűlöletéről is ismert megmondóember”. A pengeváltás kapcsán pedig „mindenki megelégedésére a tinédzser egy mondattal semmisítette [meg]”, emellett

hanem a nagyotmondó hencegőkre, és így már rendben van és nem testszégyenítés, vagy micsoda), miközben nem győzi függetlenségét hangsúlyozni, de ettől most eltekintünk.

Kész szerencse viszont, hogy egy ilyen elfogulatlan, a BBC alapelvei szerint működő orgánum indít újságíróképzést Magyarországon az amerikai adófizetők 300 millió forintnyi pénzéből.

Amerikai közpénzből indít akadémiát a Telex

Újabb fontos lépés történik a Telex életében: elindul az oktatóközpontunk, a Telex Akadémia, ahol a következő években különböző képzéseket kínálunk majd az érdeklődőknek a média legkülönfélébb területeiről - számol be a portál csütörtöki cikkében.

Nyitókép: Jonathan Nackstrand/AFP

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. december 30. 20:02
Közben látom, hogy megint eltévedtem az információ özönben, és az időalagútban.
brekker
2022. december 30. 19:40
Kis farkamat Lambora cserélném! Az üzeneteket kérjük a kiadóba, az "utolsó leheletemig küzdök" jeligére.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. december 30. 16:31
Úgy vélem kezd egy kicsit kifutni az ukrán ügy, készülődnek az oroszok az ellentámadásra, lehet rosszul fog kijönni, ezért elkezdték felmelegíteni a zöldbuzulós marhaság vonalat. Összeengednek két pojácát, egy üzenetváltás és a fél internet ezen csámcsog.
Lajoss
2022. december 30. 15:16
Zoli,ez a téma megy hozzád..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!