A katari vb-be minden belesűrűsödik, ami probléma a kapitalizmussal!

2022. november 18. 13:33

Profitéhség, embertelenség, kizsákmányolás, hazugság, lopás, elnyomás.

2022. november 18. 13:33
null
Jámbor András
Jámbor András

„Kevés jobb példa van a globális kapitalizmus árnyoldalára, mint a torna, amit Katarban futball világbajnokság néven rendeznek! Gyakorlatilag ebben az eseményben minden belé sűrűsödik, ami probléma a kapitalizmussal! Profitéhség, embertelenség, kizsákmányolás, hazugság, lopás, elnyomás.

A végtelen pénzből gazdálkodó nagytőkés ország Katar vett magának egy PR eseményt. Lefizette a globális elit tagjait, végtelen pénzből rabszolgamunkából ezrek halálával építettek teljesen haszontalan stadionokat. Környezetszennyezés, megfenyegetett tévé stábok, egy diktatúra valódi világa.

Novemberre a hagyományokkal a szokásokkal, és a futball menetrendjétől eltérő időpontba rakták az eseményt, felborítva ezzel évekre a futballt, sportolók nagyon keményen szabályozott életét. Tele van az internet a kamu futball drukkeres videókkal, elképesztő árak mellett konténerekben lakhatnak a szurkolók, és mai hír, hogy még a sört is betiltják.

Mert van az a pénz, és az ember itt már csak fogyasztó, akarat nélkül, az esemény pedig termék hagyomány nélkül. Olyan politikus, aki szereti a focit, aki valóban felismeri a globális kapitalizmus problémáit, nem vesz részt ezen a PR eseményen.”

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2022. november 19. 17:54
https://www.reddit.com/r/hungary/comments/o704rm/sz%C3%A1jr%C3%B3l_olvas%C3%A1s_hogy_megy_igen_t%C3%B6bbes_sz%C3%A1m/
Davidov
2022. november 19. 16:09
Most nézzétek a focit libernyákok! Aztan, ha vége lehet a nem fociról is poházni. Addig amig tart kuss legyen!
Sanyi72
2022. november 19. 12:39
Bennetek meg minden belesűrűsödik,ami a bolsevizmus bűne,te liberálfasiszta mosdatlan,ápolatlan büdös belvarosi faszkupak!
Burdisgarage
2022. november 19. 11:32
Öngól megint!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!